◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.05.2024

Simpozion al Institutului Poynter: instituțiile de presă și jurnaliștii au mai puțină autoritate, dar renunțarea
nu este o opțiune

Participanții la recentul simpozion organizat de Instiutul Poynter au discutat despre modul în care pandemia de COVID-19 a modificat fundamental practica jurnalismului, de la proliferarea locurilor de muncă îndepărtate și hibride până la ruperea relațiilor personale. Mesfin Fekadu, redactor senior la The Hollywood Reporter și fost reporter la Associated Press a văzut schimbarea comportamentului în rândul jurnaliștilor: „Pandemia ne-a permis multora să ne facem treaba acasă și poate fi foarte confortabil. Puteți relata de pe computer cât de mult doriți. Dar trebuie să fiți în mijlocul lucrurilor pentru a obține povestea adevărată”.

Participanții la simpozion au discutat despre modul în care jurnaliștii la începutul carierei, în special cei care au început în timpul pandemiei și al unei epoci deosebit de instabile a disponibilizărilor, trebuie să fie instruiți despre cum să aibă mai puține interacțiuni tranzacționale. Consecințele pandemiei au fost deseori inevitabile, dar unele acțiuni mai intenționate în care producătorii de știri tratează jurnaliștii ca parte a unei strategii politice au creat un efect de „înghețare” a culegerii de știri, potrivit poynter.org.

Dezvoltarea surselor bune este munca centrală a unui jurnalism de calitate. Participanții la simpozion au relevat faptul că asta nu a fost niciodată ușor, iar acum este și mai greu – presiunile economice au redus numărul reporterilor, iar mediul online pune accent mai degrabă pe volumul materialelor decât pe profunzimea și calitatea poveștilor, iar asta a însemnat mult mai puțin timp pentru relatarea față în față. În același timp,

eforturile de eludare a presei sunt în creștere, la fel ca negările înregistrărilor publice, iar instituțiile de presă și jurnaliștii au mai puțină autoritate decât înainte.

Dar renunțarea nu este o opțiune, au concluzionat participanții la simpozionul Institutului Poynter. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *