◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro02.05.2024

Revista UZP, nr. 33/2024.
Să privim spre viitor
cu speranță!

Continuitate și ascendență – această afirmație alăturată traiectului activității Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România nu este o nejustificată îndrăzneală sau o lipsă de modestie din partea noastră, a acelora care gestionăm, la diferite nivele, cursul acțiunilor sale. Recunoașterea importanței naționale și chiar internaționale a evenimentelor de utilitate publică organizate de către Uniunea noastră în ultimii ani demonstrează aprecierea generală de care ne bucurăm din partea diferitelor segmente ale societății, a instituțiilor sale. Consider, de aceea, că nu este deloc întâmplător numărul de 500 de noi cereri de înscriere în UZPR care au fost depuse în ultimul an. Acest fenomen îmbucurător, discuțiile cu noii noștri membri ne-au determinat să ne acordăm întreaga activitate cu noi propuneri și observații formulate de proaspeții noștri colegi, de la redefinirea statutului de jurnalist profesionist la cea a redesenării tabloului ocupațiilor din domeniul mass-media. În afara de acestea, a apărut foarte clară necesitatea de a îmbunătăți Statutul Uniunii în ceea ce privește – de exemplu – condițiile de primire, de participare egală a tuturor membrilor la acțiunile și activitatea structurilor de conducere, pentru lărgirea atribuțiilor filialelor teritoriale, într-un cuvânt, pentru existența unui statut funcțional, democratic, conform normelor europene ale domeniului.

De altfel, îmbunătățirea cadrului juridic care ne guvernează activitatea a fost reclamată, în repetate rânduri, cu prilejul întâlnirilor regulate pe care le-am avut, personal, alături de colegi din Consiliul Director, în diferite zone ale țării, cu membrii UZPR ai filialelor din regiunea respectivă. Pentru a fi în acord cu aceste cereri generale, cu mult timp în urmă, am revigorat o comisie de lucru, a cărei componență a fost aprobată anterior, de către o adunare generală a Uniunii. Nenumăratele proiecte redactate de comisie, trimise și retrimise pentru consultări în terioriu la filialele noastre sunt, acum în fața votului final al tuturor colegilor noștri. Am convingerea – și nu numai eu – că această nouă formă a Statutului UZPR este mai funcțională, mult mai democratică, în acord cu normele europene, eliminând ambiguități și nedorite interpretări.

Constatând voci și tendințe manifestate în ultima vreme, îmi permit să observ: nimeni nu este deținătorul de drept al vreunei manșe de zbor! Un principiu de bază trebuie respectat, obligatoriu – consultarea tuturor membrilor UZPR, a tuturor filialelor noastre!

Parcurgem și vom traversa în continuare o vreme a clarificării și de stabilire a opțiunilor, în diversele domenii ale vieții noastre sociale și politice. Inclusiv pentru stabilirea unor noi structuri de conducere. Și noi, UZPR, suntem în această „fierbere”. Trebuie să luăm în serios această stare de fapte, pe care trebuie să o considerăm o obligație!

Ca o Uniune care cuprinde mii de membri, avem obligația de a lua în considerare variatele opinii și poziționări, existența multor orgolii. Toate punctele de vedere trebuie ascultate și respectate! Noi înșine, în totaliate, trebuie să ne respectăm! Orice diferend este obligatoriu să fie discutat și să fie găsită o soluție numai în cadrul instanțelor noastre, ale UZPR!

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România trebuie să fie și să rămână o structură asociativă liberă, democratică, apolitică, neîmpiedicând pe nimeni să acceadă la aceasta, respectând strict Statutul nostru.

Să avem respect unii față de alții! Aceasta să fie nu numai un slogan, ci normă obligatorie a breslei noastre jurnalistice!

Noi, mass-media este necesar să acționăm, cu mijloacele noastre specifice pentru a determina o implicare majoră, activă și curajoasă a semenilor noștri față de pericolele care amenință societatea noastră, omenirea și pe care, de multe ori, ni le creăm singuri.

Să privim spre viitor cu speranță!

                                            

                                                                                                            Sorin Stanciu

                                                                                                        Președinte al UZPR

Un comentariu pentru “Revista UZP, nr. 33/2024.
Să privim spre viitor
cu speranță!

  1. Domnule președinte!

    Am o deosebită prețuire și recunoștință pentru faptul că ne-ați oferit șansa de a străluci în cariera noastră și pentru recunoașterea meseriei noastre de jurnaliști.
    Apreciez faptul că sunteți un adevărat lider, care știe să aprecieze performanța noastră.
    Șansa că suntem membrii UZPR, ne inspirați să depășim limitele și să căutăm excelența în tot ceea ce facem.
    Vă mulțumesc atât domniei dvs. cât și Consiliului Director, a întregii echipei care se implică in activitatea UZPR, pentru susținerea noastră!
    Este o onoare pentru mine că sunt membru UZPR!

    Este un adevărat privilegiu să avem un superior ca dumneavoastră!

    Luminița Militaru (fost redactor-șef la revista de paparazzi STAR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *