◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Rețeaua de știri „A European Perspective” s-a extins cu Slovenia și Georgia

În martie 2023, Slovenia și Georgia s-au alăturat serviciului de știri „A European Perspective”, ceea ce ridică numărul total de organizații media implicate în această redacție paneuropeană la 18 – în 15 țări.

Obiectivul principal al proiectului este de a împărtăși știri peste granițe. Acest lucru aduce perspective și poate inspira soluții la numeroasele probleme mari cu care se confruntă publicul, de la criza climatică la război și de la costul vieții la criza financiară. „Este important ca GPB să se alăture acestui proiect, mai ales datorită inovației digitale. Așteptăm cu nerăbdare să împărtășim povești din toată Europa cu publicul georgian”, a declarat Tinatin Berdzenishvili, director general al Radiodifuzorului Public Georgian (GPB). „La Radiotelevizija Slovenija, am urmărit A European Perspective cum evoluează din ce în ce mai mult și am fost foarte dornici să ne implicăm, așa că în sfârșit construirea resurselor potrivite pentru a se alătura este o realizare uriașă. Sunt atât de încântat că în curând site-ul nostru web va împărtăși știri direct de la ceilalți parteneri din proiect.” Anže Ančimer, șeful Centrului Multimedia Radiotelevizija Slovenija.

O parte importantă din abordarea „A European Perspective” este angajamentul de a ajunge la public în limba maternă în fiecare țară care face parte din rețea, datorită EuroVOX și instrumentelor sale de traducere AI. Recent, fluxurile de știri s-au extins pentru a include atât cehă, cât și lituaniană, oferind acces la știri de pe tot continentul. Cu aceste noi limbi, proiectul devine mai incluziv și extinde numărul total de limbi acoperite la zece, potrivit ebu.ch.

Publicul ste, de asemenea, chemat să împărtășească știrile „A European Perspective” pe rețelele sociale. Noua funcție de partajare permite cititorilor să împărtășească știri din diferite țări. Acest lucru creează un dialog internațional care aduce societățile mai aproape împreună prin conținut de știri de încredere.

De asemenea, proiectul a ajuns și la publicul mai tânăr, pe rețelele sociale cu EurUp, care prezintă informații care atrag aceste categorii de vârstă. Tinerii sunt îndemnați să gândească critic referitor la știrile pe care le primesc. Aceste noi audiențe descoperă furnizori de știri de încredere în toată Europa.

„A European Perspective” reunește organizațiile media din serviciul public pentru a împărtăși conținut original de știri online, oferind audienței o perspectivă nouă asupra problemelor paneuropene. Fiecare organizație participantă își împărtășește poveștile prin intermediul unei platforme de știri digitale, unde informațiile sunt traduse în mai multe limbi prin instrumentul de traducere EuroVOX AI al EBU și fluxuri de lucru editoriale robuste. Editorii selectează cele mai relevante povești pentru publicul lor și le publică printr-un widget dedicat, prezentat pe site-urile lor web. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *