◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.07.2024

Proiect legislativ pentru combaterea deșerturilor de știri din statul american Wisconsin

Parlamentarii din statul american Wisconsin au anunțat un pachet legislativ menit să combată declinul continuu al jurnalismului local. Legislația include un credit fiscal pentru abonamentele la ziare, un program de burse și un nou organism de conducere care să acorde granturi pentru proiectele de acces la știri, relatează dailycardinal.com.

Creditul fiscal ar acoperi jumătate din costul unui abonament, până la un total de 250 de dolari per contribuabil. Pachetul include un credit pentru impozitul pe venit, pentru a ajuta la acoperirea costului abonamentelor la știri locale. În plus, pachetul creează un program de burse de journalism, administrat de sistemul Universității din Wisconsin, pentru a asocia jurnaliștii aspiranți cu mentori din redacțiile locale.

De asemenea, noua legislație ar înființa o organizație nonprofit, The Wisconsin Civic Information Consortium, care să acorde granturi pentru proiecte care sprijină „nevoile de informare civică ale statului”. Aceste fonduri ar acorda prioritate proiectelor care cultivă alfabetizarea media și cresc accesul la știri locale în zonele din care a dispăîrut presa locală.

Din 2005, mai mult de un sfert din ziarele din SUA s-au închis și o cincime dintre americani se află blocați în deșerturile de știri, potrivit unui raport al Universității Northwestern. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *