◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

UZP Bihor a decernat Premiile pentru Jurnalism pe anul 2022

 

Organizația etalon a presei bihorene, Filiala Bihor a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, i-a premiat pe cei mai redutabili reprezentanți ai breslei, care s-au remarcat prin vocație, angajament și activitate neobosită, centrată pe acțiune și fapte. Jurnalismul de top din Bihor a primit astfel o binemeritată recunoaștere.

Evenimentul de la Oradea a debutat cu acordarea unui Premiu Special jurnalistului de televiziune Călin Ardelean, de la Pro Tv. La Secţiunea „Purtătorul de cuvânt”, Premiul UZP Bihor i-a revenit Alinei Fărcuța, de la IPJ Bihor. La categoria „Jurnalistul de limbă maghiară” a fost distins cu Premiul UZP Bihor Papp István, de la „Bihari Napló”. În urma jurizării asigurate de o echipă de personalități ale presei din cadrul Comisiei de Desemnare, cel mai bun jurnalist online în 2022 s-a dovedit Raluca Avram de la „Bihoreanul”. De altfel, cunoscuta publicație a mai dat jurnaliști distinși în cadrul festivității: Szilágyi Lóránd, la Secţiunea „Fotograful anului”, Laura Gal, la Secţiunea „Jurnalistul de investigaţie”, precum și Premiul Jurnalistul anului, care i-a revenit lui Adrian Criș. Presa scrisă a fost reprezentată la nivel înalt în cadrul evenimentului de decernare a Premiilor UZP Bihor, distincția fiindu-i acordată ziaristului Teodor Biriş, de la „Jurnal bihorean”. La rândul său, audiovizualul a beneficiat de atenția pe cre o implică importanța sa în plaja mass-media: Florin Mihalca de la Radio Transilvania și Bogdan Băcilă de la Digi 24 fiind meritorii premianți ai UZPR Bihor.

Fiecare dintre cei premiați a fost prezentat pe larg de colegi de breaslă care le-au evidențiat calitățile profesionale remarcabile.

Întregul eveniment a beneficiat de momente artistice de excepție, care au potențat emoția vibrantă a serii – corul de copii GRECO, al Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, actorul Șerban Borda, trupa Feeling Dance, solista Briana Magdaș, trupa de dans contemporan a Teatrului Szigligeti.

Jurnalismul bihorean este tânăr, viguros, aplicat, racordat la timpuri și la comunitate.  Premiile pentru Jurnalism decernate de UZP Bihor au dovedit toate acestea din plin.

 

Mădălina Corina Diaconu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *