◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Ce se întâmplă în Marea Neagră? Încă un cutremur

Este vorba de un cutremur, nu de o replică – iar magnitudinea este a doua ca mărime din seria incredibilă de șapte seisme cu același epicentru

Încă o mișcare seismică a fost înregistrată la ora 07:46:03 în Marea Neagră, transmite Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Este vorba de un cutremur, nu de o replică – iar magnitudinea a fost de 3.3 grade pe scara Richter, scrie sputnik.md.

Adâncimea a fost de 5 kilometri epicentrul fiind situat în aceeași zonă, fapt care ar trebui să pună pe gânduri autoritățile.

Reamintim că azi, începând cu ora 05:42:32, s-au înregistrat nu mai puțin de șapte seisme semnificative, provenind din același areal epicentral. Cel mai puternic a avut loc la ora 05:51:02, când s-a înregistrat o magnitudine de 3.7 grade pe scara Richter.

Cel mai mare cutremur din Marea Neagră în 1901
13 martie 1901 avea să intre în istoria românilor drept una dintre cele mai negre zile. În largul Mării Negre, la o adâncime de vreo 20 de kilometri, se producea un cutremur devastator, cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter. Cel mai puternic seism înregistrat vreodată în Marea Neagră.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la est de Capul Caliacra (nord-estul Bulgariei), în apropiere de granița cu România, pe falia Shabla. S-a simțit în Bulgaria și în Dobrogea, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei.
Mişcarea puternică a pământului a avut consecințe îngrozitoare în sudul Mangaliei, unde mai multe sate au fost distruse complet.

Cutremurul a generat un tsunami de 5 metri înălțime, provocând dislocări ale malurilor. Regiunea bulgărească Dobrici a fost, de asemenea, grav afectată de valul uriaş. În mai multe localități, printre care și Balcic, casele au fost luate de șuvoaiele de ape.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *