◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro

România ratează oficial calificarea la Jocurile Olimpice pentru a doua oară consecutiv, după cea mai proasta clasare din istoria Campionatelor Mondiale

România știe în acest moment și oficial și matematic ca va rata pentru a doua oară consecutiv Jocurile Olimpice la gimnastică în ceea ce privește proba pe echipe la feminin, asta după ce la finalul primelor 6 subdiviziuni de vineri, ocupam locul 10 și mai aveam șanse infime sa mai ajungem la Tokyo.

Nu s-a întâmplat, cum era de așteptat, miracolul, iar România, după următoarele 6 subdiviziuni de sâmbătă a încheiat concursul de calificare pe un loc rușinos, cel mai slab loc ocupat în toată istoria participărilor la Campionatele Mondiale, 22!

Romania s-a clasat pe 22 din 24 de participante, o contra performanță imposibil de anticipat și greu de înțeles având in vedere tradiția acestui sport in Romania.

7.126 puncte ne-au despărțit de Spania, locul 12, ultimul care s-a calificat la Tokyo, la JO 2020. Celelalte tari care au mai bifat prezenta la viitoarea Olimpiada sunt: Franța, Canada, Olanda, Marea Britanie, Italia, Germania, Belgia si Japonia. SUA, Rusia si China erau deja calificate din 2018.

Singurele națiuni pe care Romania le-a depășit sunt Egiptul si Cehia, țara noastră mai fiind depășita si de Australia, Brazilia, Ucraina, Coreea de Sud, Elveția, Ungaria, Argentina, Coreea de Nord si Mexic, pe lângă tarile numite mai sus.

Singura veste buna este faptul ca, având in vedere ca nu s-a putut califica in concursul pe echipe, Romania a avut dreptul la un loc de calificare individual pentru Tokyo, loc obținut de Maria Holbura, care a facut un concurs fără ratare. Ea va reprezenta tara noastra in concursul de individual compus.

Ultima data când Romania se califica la JO se întâmpla la Londra, in 2012.

In calificări, Holbura a primit următoarele note: 12,233 la paralele, 12,733 la bârnă, 12,366 la sol si 13,300 la sărituri. După aceste note, s-a clasat pe locul 54. Ea a devenit a 49-a sportiva calificata la Olimpiada asiatică din 2020, pentru România.

La ultimele doua Campionate Mondiale pe echipe, 2015 si 2018, Romania termina calificările pe locul 13. Finala feminina pe echipe va avea loc la Stuttgart pe 8 octombrie.

m. ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *