◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Mica Buclă pe două roți

Cea de-a 54-a ediție a Turului Ciclist al României a debutat cu un prolog la Timișoara în ziua de 30 august, a continuat cu etapele de la Deva, Sibiu, Brașov și s-a încheiat cu un circuit pe bulevardul Kisselef din cândva „Mic Paris”, duminică 5 septembrie 2021.

 La startul competiției s-au prezentat 120 de cicliști reprezentând 16 echipe din 10 țări. Cursa a măsurat 800 de kilometri și a fost câștigată de rutierul polonez Jakub Kaczmarek in 18 ore, 21 de minute și 19 secunde. Pe locul secund s-a clasat ciclistul român Serghei Țvetcov, component al echipei americane Wildlife Generation Pro Cycling iar al treilea a fost tot un polonez, Szymon Rekita. Echipa națională de ciclism a României s-a clasat pe un modest loc 13.

 Lăudabilă a fost strădania organizatorilor de a readuce „Mica Buclă” la strălucirea de odinioară, evenimentul desfășurându-se fără incidente, organizarea logistică, care a implicat o impresionantă desfășurare de forțe, fiind impecabilă. Din păcate, doar prestația organizatorilor și prezența sponsorilor merită a fi remarcate, evoluția cicliștilor români fiind mult prea palidă. Dar constatarea nu mai miră pe nimeni având în vedere declinul accentuat al sportului românesc. Pe de altă parte, în lipsa unor performanțe cât de cât notabile, actuala ediție a Turului nu a stârnit prea mult interes în mass media, atitudine oarecum de înțeles dar greu de acceptat. Fără un suport mediatic mai amplu, sportul românesc își continuă căderea în anonimat.

                                                                                      Eugen Negrea / UZPR    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *