◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

COMPARAȚI ȘI ÎMI VEȚI DA DREPTATE!…

Pentru că, la vremea cuvenită, am învățat la școală adagiul clasic potrivit căruia ,,comparaison n’est pas raison’’ m-am abținut până acum să fac o asemenea comparație între maniera total diferită în care două instituții de stat au găsit de cuviință să răspundă unor fapte pe care subsemnatul (dar nu numai eu!) le-am adus la cunoștință, prin intermediul canalelor de presă. Cerându-le, în temeiul încrederii și al respectului reciproc necesar să existe între cetățean și entitățile statului de drept, să le aflu punctul de vedere în această privință. Este vorba despre puciul pus la cale și, doar parțial înfăptuit, de către trei colonei, unul activ și alți doi în rezervă, în urma căruia conducerea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România a fost confiscată , iar președintele statutar și legal ales al uniunii, Doru Dinu Glăvan, a fost constrâns ,,să se autosuspende’’(?!) și să predea ștampila și cheile acestor intempestivi jurnaliști cu epoleți.
Două erau, în principal, întrebările pe care le adresam către două instituții de stat:

1) Conducerii Serviciului de Telecomunicații Speciale, respectiv domnului general maior inginer Ionel Sorinel Vasilca, șeful acestei instituții, pe care îl rugam să aprecieze dacă nu cumva colonelul Adrian Fulea, purtătorul de cuvânt al STS, se află într-o situație de incompatibilitate atâta vreme cât îndeplinește și funcția de secretar general al UZPR;

și
2) Secretariatul General al Guvernului, respectiv departamentului juridic, cărora le prezentam informații edificatoare despre faptul că noul secretar general (autoproclamat!) al UZPR, colonelul®Benone Neagoe, transmite, de la adresa: secretariat.uzpr@gmail.com, mesaje în care se scrie că ,,Guvernul cere Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București adoptarea măsurilor ce se impun în cazul Doru Dinu Glăvan’’. După care mai postează și această amenințare fățișă: ,,Cei care girează ilegalități la UZPR trebuie să își pregătească pixurile pentru declarații la procuratură. NUMĂRĂTOAREA INVERSĂ A ÎNCEPUT!!!’’

În același timp, mai atrăgeam atenți că, în realitate, o asemenea solicitare din partea Secretariatului General al Guvernului, nu a existat, fapt demonstrat de răspunsul primit din partea Direcției juridice a SGG, sub semnătura domnului director Dragoș Condrea. Document în care se scrie negru pe alb că ,,materialul a fost trimis Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, în vederea adoptării măsurilor ce se impun’’. Și, cu asta, punct!

Nici-o referire, așadar, în acest document oficial la Doru Dinu Glăvan și, cu atât mai puțin, la o anumită ,,cerere’’ adresată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București în vederea ,,adoptării măsurilor care se impun’’ în pretinsul ,,caz Doru Dinu Glăvan’’.

Minciuna grosolană ca și manipularea ordinară se văd de la o poștă!

Situație în care am publicat, sub proprie semnătură, un articol în care semnalam acest veritabil caz de fals și uz de fals, de natură să pună Secretariatul General al Guvernului și chiar Guvernul într-o situație extrem de delicată prin faptul că, din cele susținute de Benone Neagoe reieșea că un organism al Puterii Executive ,,cere’’(!) Procurorilor să ia măsuri într-o anumită situație survenită într-o uniune de creație. Articolul a apărut luni, 4 septembrie, în ediția electronică a ,,Jurnalului Național’’,dar până la ora la care scriu aceste rânduri nu am cunoștință ca să existe un răspuns la solicitare.

Aș fi lăsat, poate, ca lucrurile să meargă mai departe, dar iată că minciuna difuzată de Benone Neagoe revine, de data aceasta sub pana autoproclamatului președinte executiv al UZPR, Ion Petrescu. Este vorba despre o adresă, cu antetul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, adresată domnului prof.univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul Academiei de Studii Economice din București, – prestigioasa instituție în spațiul căreia urmează să se desfășoare vineri, 8 septembrie, lucrările Adunării Generale Extraordinare a UZPR. Nu voi mai reproduce ,aici, minciunile și jignirile brutale pe care le debitează, în cascadă, colonelul®Ion Petrescu împotriva membrilor uniunii gazetarilor care au avut curajul și verticalitatea de a nu se supune puciului militarizat de drept comun, dar consider imperios necesar să reproduc următorul pasaj:,,Vă mai informez că Guvernul a cerut Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București adoptarea măsurilor ce se impun în cazul lui Doru Dinu Glăvan’’.

Ați observat, desigur, schimbarea, de data asta nu Secretariatul General al Guvernului, ci Guvernul însuși ,,a cerut’’ etc, etc, etc.Bineînțeles că , și de data asta, am considerat necesar să semnalez minciuna abjectă și am făcut lucrul acesta într-un text apărut în ediția electronică a publicației ,,Ultima oră’’.Solicitând, încă o dată, un punct de vedere clar din partea Secretariatului General al Guvernului. Punct de vedere , până la această ora, nu a fost comunicat public. Cu asta, am ajuns, încet dar sigur, la motivul pentru care consider că am tot dreptul să mă îndoiesc de caracterul universal valabil al zicalei ,,comparaison n*est pas raison’’. Dacă a doua zi după ce a apărut primul articol despre care povesteam aici, am primit un telefon din partea domnului general maior inginer Ionel Sorinel Vasilca, domnia sa dorind să mă informeze că i- a cerut colonelului Adrian Fulea să se retragă imediat din toate funcțiile pe care le avea în structurile variantei militarizate a UZPR, din păcate, după cum am scris și mai înainte, nu există un răspuns clar și precis din partea SGG privind modul în care apreciază getul celor doi colonei(în rezervă) de a distorsiona în mod absolut incorect textul unei comunicări oficiale a instituției și de a folosi varianta falsificată ca argument determinant în favoarea puciștilor.

Firește, aceasta nu este decât o concluzie de etapă, pe care aștept cu toată încrederea să o contrazică un mesaj oficial din partea Secretariatului General al Guvernului.

Șerban Cionoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *