◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.04.2024

Subvenții pentru programele de știri din campusuri

California Press Foundation sprijină viitorul jurnalismului de mai bine de 140 de ani. Organizația oferă sprijin profesional, educație, premii pentru jurnalism și oportunități pentru viitorii jurnaliști.

Organizația a lansat Tim Crews Fellowship, iar Danielle McKinney, absolventă a Universității de Stat din Sacramento, va fi ambasador antreprenorial, pentru a crește și a dinamiza misiunea fundației. Aceasta include extinderea sprijinului și implicarea suplimentară cu elevii de liceu și de la colegii. „Rolul jurnaliştilor este o parte esenţială a democraţiei. Susținem viitorul jurnalismului în California prin incluziune, colaborare și sprijinul continuu al educației”, a spus McKinney.

California Press Foundation acordă anual subvenții pentru echipamente pentru programele de știri din campusuri. Liceele, colegiile și programele universitare de jurnalism pot solicita până la 1.500 de dolari pentru achiziționarea de hardware, asigurându-se că studenții au echipamentul de care au nevoie pentru a învăța și pentru a-și dezvolta aspirațiile de a deveni jurnaliști profesioniști.

Cel mai mare succes al organizației au fost stagiile pe care le oferă – finanțarea pentru stagii de practică oferă stagiarilor o experiență practică valoroasă, care îi poate propulsa către locuri de muncă viitoare. Din 1995, California Press Foundation a susținut 160 de stagii și mulți dintre acești foști stagiari au avut cariere de succes. Stagiarii din trecut au găsit posturi la Los Angeles Times, San Francisco Chronicle și CNN, potrivit pressenterprise.com.

Recent, organizația a colaborat cu Cal State Northridge pentru a finanța un proiect de recensământ jurnalistic. Elevii au adunat și au compilat date din programele de jurnalism publice și private pentru a crea o bază de date open source cu publicații și programe educaționale – programul Jurnalism Education Collaborative se va lansa în 2024. Baza de date elaborată va fi un spațiu în care jurnaliștii profesioniști și aspiranți se vor putea conecta. (redacția UZPR)

Foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *