◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Cine are dreptul la grădina EDEN, „grădina lui Dumnezeu“

Ideologia comunistoidă de dominare a lumii o mai au și islamiștii, au avut-o și naziștii înainte de a fi lichidați. Toți au pretins că la ei se află grădina minunată EDEN, pavată cu intenții bune dar din păcate și cu lagăre inumane de reeducare; psihologică, fizică, sau de eliminare pentru cei ce constituiau o problemă. Stalin a concis; dispare omul, dispare și problema.

Dovada „calității“, ideologiei o vedem în primul rând prin realizările ei economice, de bună stare a poporului. Nu doresc să mă refer la Coreea de Nord, căci această țară a devenit toată un lagăr, nici la China care este pe drumul cel mai scurt, de a deveni, mai ales prin aplicarea inteligenței artificiale și recunoașterea facială, ce nici George Orwell în celebra carte „1984” nu a prevăzut-o. Încă mai sunt țări cu guverne de stânga, Venezuela, care deși posedă bogății naturale,a devenit atât de săracă (inflația 3000%, salariul 2,10 Euro pe lună/ 1Kg carne= € 3,12) încât au nevoie de pachete alimentare de supraviețuire de la organizațiile internaționale. Ei suferă de comunism,care a naționalizat totul; Petrolul (cele mai mari rezerve din lume), au urmat plantațiile de cafea, ce au realizat? nu se mai găsește nici cafea, nici petrol. După o conducere falimentară a lui Hugo Chavez a venit spre a conduce tot prin forța militară, regimul lui Nicolas Maduro ce este o dictatură narco-militară coruptă, care a provocat un dezastru umanitar în ţara sud-americană, unde statul la coadă şi căutarea de mâncare în gunoaie au devenit imagini obişnuite. Liderii militari sunt implicați în șantajarea companiilor ce activează la extragerea aurului, în organizarea contrabandei cu petrol, vânzarea de arme și în traficul cu droguri sau de persoane. Regimul lui Maduro acționează mai degrabă ca o grupare de crimă organizată decât ca o dictatură militară autentică.

Cum poate să fie atât de nocivă această ideologie?, dau mai jos exemplul cel mai original;

După al doilea război mondial în 1945, Germania a fost divizată în; Republica Democrată Germană (RDG) și Republica Federală Germană (RFG). Aceiași structură de populație, Nemți, aceiași limbă maternă, aceleași mentalități, aceleași preocupări profesionale- BUNI MESERIAȘI – OK, cei din RDG au produs autoturismul Trabant cu caroseria din carton presat cu motor de motocicletă în doi timpi, un fel de struțo-cămilă, cei din RFG au produs Mercedes limuzină la cel mai înalt nivel, încât conducătorii de state folosesc mai ales această marcă și desigur nu Trabant. Care este diferența?; IDEOLOGIA. RDG se numea democrată, dar NU era, RFG era democrată, exista libera inițiativă, creativitatea ce se desfășura neîngrădit, numai ideologia bunului simț.

Noi Românii știm prea bine ce a însemnat comunismul, eu personal fiind inginer la Cooperativa Tehnometalica, am realizat la mine acasă în anul 1963 un calorifer electric ce producea căldură prin efectul secundar al electrolizei. Nu existau la vremea aceea rezistențe electrice-Plonjoare de încălzire în apă. Auzind tovarășul președinte a venit la mine acasă să vadă caloriferul din fontă, cu electrod de fier introdus prin izolator, a spus că o declarăm ca inovație și eu am primit o primă de 100 lei, dar a primit și toată conducerea politică a cooperativei, bine înțeles alte sume în plic. Înțelegeți,  când vezi falsitatea politrucilor nu le mai faci nici un cadou. Inovațiile le-am reînceput în 1983 după ce am evadat în Austria, unde firma AB Mikroelektronik Salzburg,doar la prima inovație mi-a acordat 20.000 €. Așa este capitalismul vicios, că împarte omenirea în bogați și săraci, comunismul este „BUN“ că împarte sărăcia la toți. Actele de naționalizare din Venezuela le-am trăit și noi în România prin legea 119,  din 11 Iunie 1948, când fabrica de confecții APACA, dădea muncitoarelor salarii, de 212 lei. Dacă mâncai cartofi cu… cartofi, sau așa numita friptură de cartofi, îți ajungea aproape toată luna. Mâncarea fizică nu este atât de importantă ca hrana sufletului, dacă ai bibliotecă și un pic de grădină ai totul, spun mulți prieteni, așa cum a spus și Cicero. Să asculți cum crește iarba, sau să mai auzi și simfonia păsărelelor este minunat, atunci vine și muza. Te afli deja în grădina EDEN, și el, Hemingway la fel.
 
Constantin Gumann UZPR 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *