◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Întrunire a Consiliului Director. Proiecte și proiecții

Reunit statutar în ședință de lucru, Consiliul Director al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România a făcut un rezumat al proiectelor pentru perioada următoare, aflate în diverse stadii de realizare.
Președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan, s-a referit la trecerea în revistă materialelor de presă care participă la concursul „Sens și contrasens în mass-media”. Juriul alcătuit din persoanalități ale presei, care stabilește lucrările ce vor fi premiate, este în plin proces de evaluare  a celor mai bune materiale, iar Gala de premiere a celor care vor fi declarate câștigătoare va avea loc în următoarea perioadă a anului, online sau într-un eveniment cu prezență fizică, în funcție de evoluțiile situației epidemiologice.

Alte manifestări notabile pe care UZPR le va organiza, la nivel central, în perioada următoare vor fi Premiile „Eminescu, ziaristul”, Premiile Revistei „Cronica timpului”, ajunse la cea de-a II-a ediție, evenimentele legate de Ziua Ziaristului Român și organizarea în continuare a tradiționalelor Serate Eminescu, jurnalistul. 
Proiecțiile Uniunii pentru perioada următoare includ participarea la evenimentele sub egida Ecofest, cu care UZPR a încheiat un parteneriat, precum și la acțiuni ale Universității Ecologice din București, cu care de asemenea Uniunea are un parteneriat care se va derula sub cele mai bune auspicii.
Președintele UZPR a reamintit că întâlnirile conducerii cu membrii Consiliului Național Consultativ al UZPR, coordonatori ai filialelor din țară și de peste hotare, întrerupte de limitarea mobilității generată de criza pandemică, se vor relua imediat ce situația sanitară o va permite.

În ceea ce privește continuarea evenimentului online Săptămâna Presei Românești, Doru Dinu Glăvan a menționat că este în curs de finalizare conținutul viitoarei ediții, care se va concentra pe istoricul unor publicații de colecție din presa românească, de la reviste de marcă la agenții de presă. De asemenea, s-a menționat faptul că Uniunea lucrează în prezent la evenimentele care au loc la filiala din Craiova a UZPR, centrate în jurul personalității lui Tudor Arghezi.
Nicolae Băciuț, membru în Consiliu Director, a propus implicarea Uniunii în introducerea orașului Constanța pe lista celor care candidează pentru statutul de Capitală Europeană a Cărții. La rându său, gen. (r) Gheorghe Văduva a adus în atenția Consiliului Director intenția de a stabili reperele unui proiect pentru o viitoare colecție de personalități din toate domeniile, care au contribuit la edificarea națiunii române. 
Claudius Dociu, coordonator al Filialei Prahova, a propus ca evenimentul UZPR dedicat lui Nicolae Iorga, care va avea loc în luna iunie, să fie organizat la nivelul filialei, iar Ambasador Iuliana Gorea-Costin a făcut un apel la membrii UZPR să contribuie la un proiect de anvergură, de rememorare a personalității academicianului Nicolae Dabija, trecut recent în neființă. 
Referindu-se la elaborarea numărului viitor al Revistei UZP, Roxana Istudor a reamintit că acesta va avea ca nucleu activitatea meritorie a jurnaliștilor din provincie, membri ai Uniunii, care perpetuează informarea profesionistă în cele mai îndepărtate localități ae țării, reflectând în toată țara certa utilitate publică a organizației. 

Departamentul Comunicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *