◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Mini-turneul artistului Gheorghe Gheorghiu în Canada

Cei care poartă iubirea curată și sinceră în inimi și o dăruiesc cu nobleţe semenilor prin muzică, poezie sau orice altă formă de artă sunt capabili să topească ghețari prin puterea ei!

Un astfel de fenomen s-a petrecut la începutul lunii februarie, atunci când marele și iubitul nostru artist, trubadurul iubirii, maestrul Gheorghe Gheorghiu a aterizat pe aeroportul din Toronto, iar mercurul termometrului indica -40 de grade!

Titanul muzicii ușoare românești, la invitația Universum Vip studios, a sosit pe tărâm canadian pentru un mini-turneu cu ocazia Zilei îndrăgostiților, ce urma să aibă loc la Niagara și la Montreal, în preajma binecunoscutei sărbători Saint Valentine’s Day.

Nu a fost pentru prima oară când am comunicat prin viu grai cu maestrul Gheorghe Gheorghiu, însă cele zece zile petrecute alături de domnia sa vor rămâne pentru tot restul vieții mele păstrate cu grijă în adâncul inimii. Nu poți să cânți iubirea dacă nu o porți în suflet și-n inimă iar acest fapt a devenit incontestabil prin atitudinea și energia pozitivă ce o resimți în preajmă trubadurului muzicii de dragoste. Un periplu de zece zile, presărat cu cântec și voie bună, oferit din toată inima tuturor celor dornici să o primească-n dar cu ocazia acestei zile speciale dedicate iubirii.

La fel de unic precum e cascada Niagara unică în lume a fost și evenimentul organizat de Universum Vip studios, în colaborare cu Biserica Ortodoxă română și Comunitatea română din orașul emblematic Niagara.

Cu o pregătire prealabilă și implicare exemplară, organizatorii au prevăzut totul, până la cel mai mic detaliu. Sala de recepție Delphi, unde a avut loc evenimentul, este una de înaltă ținută, extrem de luxoasă și opulentă. Iar atmosfera seratei a fost pe măsură. Programul serii a fost prezentat de subsemnatul și am fost deosebit de onorat să pot face acest lucru, prezentând o personalitate atât de iubită și cunoscută, ce nu mai are nevoie de nicio prezentare, cum este distinsul artist Gheorghe Gheorghiu!

Talentatul solist vocal Grigore Zanfir, alături de poeta și scriitoarea Mihaela CD, au întregit minunatul program artistic prin cântece și recitări aplaudate și ovaționate îndelung de public! Veșnic tinerele șlagăre de iubire ale maestrului Gheorghiu au încins atmosfera și inimile celor prezenți, reușind să anihileze cu brio atmosfera glacială din exterior.

Familia Lărgeanu, doi oameni minunați, două suflete frumoase, care rezonează pentru comunitatea românească de la Niagara, fiind ambii implicați trup și suflet în organizarea evenimentului, au oferit frumoase surprize invitaților, sosiți chiar de la distanțe considerabile, precum Montreal sau Windsor. O seară ce va rămâne păstrată în inimile noastre s-a încheiat târziu în noapte – epuizați de dans, cântec și voie bună!

A doua zi am fost invitați de gazdele noastre la frumoasa biserică ortodoxă a comunității romane ortodoxe din Niagara, unde am fost primiți cu bucate alese, preparate de gazdele noastre într-o ambianță prietenoasă și familială.

Am descoperit împreună cu maestrul Gheorghiu la ieșirea din restaurantul Hotelului Embassy Suites, unde eram cazaţi, faimosul pod al lacătelor Locks Bridge, unde mii și mii de iubiri au fost pecetluite și ferecate prin intermediul lacătelor ce au fost atașate și zăvorâte de balustrada podului, simbolizând iubirea eternă! Dacă veți avea ocazia să treceți pe acolo, cu siguranță îl veți recunoaște, pentru că sunt mii de lacăte atașate de pod! Cu acest legământ solemn făcut pe pod și cu satisfacția unei seri de neuitat, am pornit spre Montreal, spre a continua sărbătoarea iubirii. Cu ajutorul bunului Dumnezeu, am ajuns cu bine la Montreal, parcurgând ultima sută de kilometri mai dificili prin zăpada viscolită pe carosabil.

Persoană extrem de plăcută în grai și comportament,  dar și cu simț al umorului foarte dezvoltat, a fost o plăcere să călătorim în compania maestrului.  Zilele au trecut ca-n zbor, reușind totuși să includem în scurta perioadă câteva vizite la diferite puncte de atracție turistică din metropola canadiană, urmate de lungile seri de iarnă depănând povești presărate cu peripeții palpitante.

Veți avea ocazia să urmăriți câteva din ele în cadrul emisiunii SALUT ROMÂNESC din MONTREAL într-un amplu interviu cu maestrul Gheorghiu. Printre aceste povești, povestiri și amintiri, iată, a sosit ziua marelui eveniment ce avea să aibă loc la Domeniul Roman, colțul nostru de rai românesc. Se anunța un show de zile mari și vă mărturisesc că așa a fost! Dar vă invit să parcurgem împreună cronologic minunatul eveniment!

Așadar, într-o locație de basm, în mijlocul pădurii troienite, se află restaurantul Roman, proprietar fiind un român cu suflet de aur, sosit de pe meleaguri maramureșene, „acolo unde se agață harta în cui”, expresie ce își are rădăcinile de pe vremea când clasele școlilor erau dotate cu hărți geografice ale României – nu cunosc detalii dacă și azi e la fel. Sala decorată festiv aștepta să primească oaspeții. Câteva mici detalii de pus la punct și totul era gata pentru o seară incendiară, pe note de amor! 

Un program cu o bogată varietate muzicală, oferit de cele două soliste invitate, doamna Marina Negruță și doamna Cătălina Mirică, intercalate cu superbele poezii interpretate cu har de poeta Mihaela CD au fost preambulul momentului absolut magic oferit de maestrul Gheorghiu la finele celor două părți ce compuneau întregul spectacol. Întreaga suflare fredona la unison șlagărele ce au rămas evergreen de-a lungul deceniilor, din bogatul repertoriu ce l-a definitivat pe postul de trubadur al iubirii pe maestrul Gheorghiu! Fiecare doamnă sau domnișoară la sosire a primit un trandafir roșu superb din partea Universum Vip studios, iar norocosul care a fost răsplătit cu un pupic sau o caldă îmbrățișare am fost eu. Cât de înălțător este sentimentul să vezi licărul din ochii doamnelor, unele chiar profund emoționate de acest gest! Sper din tot sufletul să aibă parte de asemenea emoții pe tot parcursul vieții.

Universum Vip studios a fost foarte generos cu privire la cadourile oferite în cadrul tombolei! Cadouri substanțiale au fost înmânate fericiților câștigători, amintind doar câteva din premii (parfumuri de marcă, sticle de șampanie sau vin, seturi cosmetice de la firme renumite, seturi de bucătărie, cutii de ciocolată sunt doar câteva exemple)! Ringul de dans a fost solicitat la capacitatea lui maximă pe tot parcursul serii. Am perceput acea vibrație și energie pozitivă creată din dorința de a trăi  o seară memorabilă.

Patru dimineața a fost momentul în care boxele au fost reduse la tăcere și s-a așezat liniștea peste întreaga clădire! Doar pentru câteva ore, fiindcă a doua zi a continuat sub semnul unui party VIP privat.

Pentru că un astfel de eveniment implică foarte multă pregătire, cu personal atât pentru gazdele localului sau specialiștii care asigura sunetul, filmările video şi fotografia dar şi din partea artiştilor implicaţi, în încheiere doresc să aduc mulțumiri tuturor celor care și-au adus aportul și au depus efort ca aceste evenimente superbe să se poată realiza și să poată fi duse la bun sfârșit. Mulţumim artiştilor care au urcat pe scenă – Marina Negruţa, Catalina Mirica, Mihaela CD şi Grigore Zanfir şi Gheorghe Gheorghiu, staff-ului de la Banquett Hall Delphi, staff-ului de la Domeniul Roman, desigur staff-ului Universum Vip studios, Dj Grigore, DJ Party with Class, domnului Claudiu, de la Klass Prod, pentru fotografii, tuturor doamnelor care au ajutat la amenajare, organizare, vânzări de cărţi şi CD-uri şi, nu în ultimul rând, membrilor comunităţii românești din  Niagara, pr. episcop Nicholas,  familiei Largeanu şi staff-ului de la Emsassy Suites Niagara.Vă mulțumesc tuturor pentru implicare, în speranța că îl vom mai avea cât mai curând alături de noi pe maestrul Gheorghe Gheorghiu și vă urez tuturor mult success!

Chiar dacă Ziua Îndrăgostiţilor este desemnată cu exactitate în calendar în 14 februarie, haideţi  să dăruim iubire şi dragoste semenilor noştri în fiecare zi!

Căci „Unde dragoste nu e… nimic nu e!’”.

Johnny Ciatlos-Deak

Senior Editor Globart Universum, Montreal, Canada

(„Observatorul”, Toronto)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *