◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.02.2024

Jurnalismul specializat pe copilăria timpurie – o reuniune la New York

Dart Center for Journalism and Trauma organizează un eveniment de relatare pentru reporterii și editorii din întreaga lume care doresc să-și aprofundeze cunoștințele despre dezvoltarea timpurie a copilăriei și să-și sporească abilitățile de a relata etic și eficient despre cei mai mici copii și îngrijitorii lor. Institutul de raportare – parte a inițiativei în curs de desfășurare a Early Childhood Journalism Initiative a Centrului Dart – va avea loc în perioada 8-11 martie 2024, la Columbia Journalism School, din New York, potrivit dartcenter.org.

Îngrijirea copiilor mici este departe de a fi ușoară, mai ales atunci când îngrijitorii se confruntă cu adversități de multe feluri – de la violență și război la sărăcie și inegalități la migrație forțată, catastrofe climatice, locuințe și insecuritate alimentară. Aceste provocări impun presiuni enorme asupra îngrijitorilor și le pot afecta în mod semnificativ sănătatea mintală și capacitatea de a oferi îngrijire adecvată copiilor mici.

Cercetările arată că majoritatea guvernelor cheltuiesc puțin – sau chiar nimic – pentru sprijinul îngrijitorilor și, în special, pentru sănătatea lor mintală.

Acest evenimentt global de relatare va reuni jurnalişti din întreaga lume pentru paneluri, ateliere de lucru şi instruire bazată pe abilităţi, cărora li se vor alătura cercetători de frunte, clinicieni, experţi şi practicieni în dezvoltarea copilului, găzduind inclusiv discuții despre cum să se transforme toate aceste teme în povești semnificative și acoperire de știri importante.

Reuniunea este cel mai recent program al Inițiativei de jurnalism pentru copilărie timpurie, care a fost lansat de Centrul Dart în 2017, pentru a încuraja relatarea bazată pe știință, centrată pe copil și care examinează, de asemenea, sănătatea mintală și bunăstarea îngrijitorilor. Sprijinită de Fundația Bernard van Leer (Țările de Jos), Fundação Maria Cecilia Souto Vidigal (Brazilia) și The Two Lilies Fund (SUA), inițiativa a oferit cunoștințe, abilități și resurse pentru peste 200 de jurnaliști din întreaga lume pentru a incorpora știința și politica privind dezvoltarea timpurie a copilăriei în activitatea lor jurnalistică. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *