◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.07.2024

Centru de excelență în jurnalism, în Armenia

Universitatea Americană din Armenia (AUA), în parteneriat cu Universitatea de Stat din Washington (WSU), au semnat un memorandum de înțelegere pentru a înființa un Centru de excelență în jurnalism și pentru a crea un nou program de master în educația jurnalistică.

Inițiativa de parteneriat universitar de 1,3 milioane de dolari, pe patru ani, este finanțată de Ambasada SUA la Erevan pentru a sprijini sectorul media al Armeniei, a declarat Ambasada SUA la Erevan, potrivit armenpress.am.

Prin sprijinul Ambasadei SUA, va fi oferită o bursă de școlarizare de 90% pentru aproximativ nouă studenți absolvenți pe an pentru a studia în programul de Master în Jurnalism, un număr selectat de studenți având și posibilitatea de a concura pentru o vară. stagiu în Statele Unite, unde vor dobândi abilități practice de raportare într-un mijloc de presă din SUA. „Suntem mândri și recunoscători că primim acest grant important din partea Ambasadei SUA. De la înființarea universității, guvernul SUA, prin USAID/ASHA, a sprijinit Universitatea Americană din Armenia în diferite moduri, iar aceasta marchează o altă piatră de hotar în relația noastră de lungă durată. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm alături de colegii noștri de la WSU pentru a implementa acest proiect și în cele din urmă lansăm un program de master în jurnalism. Suntem convinși că acest nou program va fi de mare beneficiu pentru Armenia și pentru regiune în general”, a spus dr. Boghosian, președintele AUA.

Se remarcă faptul că Centrul pentru Excelență în Jurnalism va servi ca un centru pentru educația și conducerea jurnalismului în cercetare, formare, bune practici și colaborare cu experți de top și factori de decizie politică care promovează cunoștințele despre modul în care jurnalismul de calitate poate servi drept bastion împotriva dezinformării și va îmbunătăți crearea de rețele între ecosistemul jurnalistic din Armenia. Centrul va oferi, de asemenea, programe de dezvoltare profesională care deservesc comunitatea media mai largă.

Pe lângă acest program, Ambasada SUA din Erevan a anunțat, de asemenea, un premiu acordat AUA pentru implementarea unui program de doi ani de engleză pentru jurnaliști, menit să doteze participanții cu abilități de limba engleză prin cursuri adaptate nevoilor lor profesionale. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *