◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Poate România să doboare Spania la București?

România întâlnește Spania astăzi, de la ora 21:45, pe stadionul ”Național” din București, în preliminariile pentru Euro 2020. Tricolorii încearcă să obțină un rezultat pozitiv, având și avantajul că joacă acasă, în fața a peste 50.000 de suporteri!

Echipa națională condusă de Cosmin Contra înfruntă Spania, liderul grupei F, aflându-se la cinci puncte distanță în spatele acestuia, în clasament. România a pornit cu stângul, în actuala campanie de calificare, pierzând în Suedia, cu 1-2. A învins apoi Feroe (4-1, acasă) și Malta (4-0, în deplasare) și a smuls un punct cu Norvegia (2-2, la Oslo).

Suntem în cărțile calificării, dar acum tricolorii trebuie să-și ridice nivelul de joc și să forțeze victoria în fața reprezentativei ”Furia roja”, campioana mondială din 2010. Spania nu mai are forța din urmă cu 9 ani, dovadă că la ultimul World Cup din Rusia, în 2018, a clacat nepermis în faza optimilor de finală, în fața țării gazdă.

Acum, selecționata iberică, deși dispune de un lot cotat la 1,1 miliarde de euro de site-urile de specialitate, nu mai are strălucirea de altădată. Nu mai sunt jucători de talia lui Iniesta, Butragueno sau Raul.

În schimb, naționala României ar putea avea în teren, următorul 11 probabil: Tătărușanu – R. Benzar, Chiricheș, Nedelcearu, Toșca – R. Marin, Anton, Deac, Stanciu, Grozav – Puscaș. Plusurile din ultima vreme ar fi Stanciu, Răzvan Marin, Deac, Grozav și Pușcaș, jucători care au strălucit la echipele lor de club. Chiricheș nu a prea jucat la Napoli (acum s-a transferat la Sassuolo), la fel și Tătărușanu la Lyon.

Tricolorii trebuie să lupte pentru o reeditare a superbei victorii obținute de echipa lui Hagi, Pițurcă, Lăcătuș, Belodedici, Boloni cu 3-1 contra Spaniei, în Ghencea, în preliminariile Campionatului European 1988! Ibericii ar putea începe diseară cu următoarea echipă, pe care o prezintă Marca: Kepa – Carvajal, Sergio Ramos, Hermoso, Jordi Alba – Fabian Ruiz, Busquets, Parejo, Ceballos – Rodrigo, Alcacer.

Contra și-a studiat foarte bine adversarul, el declarând că ”jucătorii români pot să pună în dificultate Spania”. Dacă Stanciu, Răzvan Marin, Deac și Pușcaș vor străpunge ”reduta” iberică, atunci România poate spera la un succes. Nici remiza nu este un rezultat negativ, în perspectiva calificării la Euro 2020.

Entuziasmul celor peste 50.000 de spectatori ar putea fi plusul de care are nevoie naționala României pentru a juca de la egal la egal cu Spania. E un moment propice pentru tricolori să-și demonstreze calitățile în fața echipei lui Robert Moreno, care este neînvinsă în actualele preliminarii!

 

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *