◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Ziua Mondială a Libertății Presei, celebrată în Filiala UZPR Olt – „Pan M. Vizirescu”, la Slatina

Gazdă bună a fost și de această dată Centrul Județean de Cultură și Arte Olt, prin grija Directorului General Vivi Viorel Pintea, care este și președintele Filialei noastre, UZPR-Olt.

Colegii care au putut ajunge fizic au fost așteptați în sala de Coregrafie; cei care au depins de seviciu sau la distanțe mari au putut participa online (MEET), în baza linkului trimis de dl. I.T.-ist Alin Bărbuia, de la CJCA-Olt.

Au venit fizic: Ana Vasile, Maricela-Paraschiva Buicescu și Paulian Buicescu – moderator. Prin MEET au participat președintele Filialei, V. V.Pintea, Rodica-Felicia Matei și Marian-Teodor Popescu.

Pentru început a vorbit președintele V.V. Pintea, legat de tema zilei, deontologia jurnalistului, cu accent pe adevăr și demnitate.

Colega Rodica-Felicia Matei a venit cu exemplificări din presa centrală și mai ales locală.

A urmat Marian-Teodor Popescu, care s-a referit la cei trei poli de presă în care activează: Pitești, Drăgășani și Slatina.

Maricela-Paraschiva Buicescu a lecturat materialul pregătit pentru această zi festivă, și a oferit o privire de ansamblu pe mapamondul presei.

Moderatorul Paulian Buicescu, în nota sa obișnuită, a recitat o poezie creație personală dedicată jurnaliștilor de pretutindeni.

Fiecare coleg membru UZPR Olt și președintele Filialei și-au exprimat recunoștința pentru toți lucrătorii din presă trecuți în viața veșnică și au urat un călduros „La mulți ani!” pentru toți colegii care sunt în activitate în mass-media! Nu au uitat de cei din redacțiile revistelor noastre: „Memoria Oltului și Romanaților”, „Popas jurnalistic și literar-artistic”, Trustul de Presă de la Călimănești „Mirajul Oltului” (cu cele 10 reviste), „Mapamond News” și „Buletin informativ de Lădești”.

 

A consemnat Aritina-Mihaela Ionescu / UZPR Olt

Un comentariu pentru “Ziua Mondială a Libertății Presei, celebrată în Filiala UZPR Olt – „Pan M. Vizirescu”, la Slatina

  1. Este admirabila acțiunea UZP, filiala Olt, care și prin aceasta activitate foarte recenta, dovedește profesionalism și o preocupare serioasa pentru condiția și menirea jurnaliștilor români în această perioadă delicata din istoria noastră, cu un viitor mai puțin previzibil decât în urmă cu unu sau doua decenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *