◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Captivi în propriul univers! Ca să ieșim avem nevoie de tehnologie foarte avansată

Conform modelelor cosmologice, materia neagră reprezintă 85% din masa Universului. Suntem foarte departe de a înțelege toate misterele Universului fiindcă trăim într-o lume  limitată. Civilizaţiile extraterestre sunt prezente, ascunse undeva în materia neagră.

Materia neagră nu este sensibilă la forțele electromagnetice. Ea nu poate absoarbe, emite sau reflecta lumina, ceea ce o face foarte greu de detectat. Materia vizibilă pe care o cunoaștem și din care sunt formate stelele și galaxiile reprezintă doar 5% din Univers. Pentru că avem foarte puține informații despre ea, a fost numită materia neagră.

Invizibilitatea și materia neagră

Cercetătorii britanici, americani și francezi sunt într-o adevărata cursa în ceea ce privește înțelegerea misterului din jurul materiei negre. Anul trecut, patru cercetători de la Universitatea Cornell au reușit în cadrul unui experiment să facă invizibil un obiect timp de 40 de picosecunde.

După această reuşită, Pentagonul, fiind interesat de experiment, s-a implicat finanţând cercetările.

Civilizaţia noastră este relativ tânăra și nu dispune încă de tehnologia necesară studierii invizibilului. Se presupune că civilizaţiile extraterestre care dispun de astfel de tehnologii s-au format cu sute de mii de ani sau milioane de ani înaintea noastră.

Ele cunosc tehnica de a se disimula, de a deveni invizibile. Au fost cazuri în care cele mai performanțe radare au detectat OZN-uri care după câteva secunde au devenit invizibile.

Pentru a fi fericiți trebuie să trăim ascunşi. Aceasta este morala dintr-o fabulă pe care ar trebui să o aplicăm și în viața de zi cu zi. Când ești indetectabil ești ferit de orice pericol. Această capacitate o au civilizaţiile extraterestre care conform unor opinii ale unor specialişti sunt undeva în Univers, în apropierea noastră.

Oamenii sunt captivi în propriul lor univers care este limitat. Suntem o civilizaţie de tip 1, capabilă să exploateze numai propria planeta.

Pământul este înconjurat de o buclă de materie neagră

Aceasta este concluzia multor specialişti. Ultimele informații furnizate de sateliţii GPS au relevat că Pământul este mult mai masiv decât se cunoştea. Un imens inel de materie neagră înconjoară și acţionează asupra planetei noastre.

 

În anul 1990, a fost lansată sondă spaţială Galileio cu destinația planeta Jupiter. Cei care au supravegheat zborul au avut surpriza să constate că în momentul trecerii prin inelul de materie neagră, viteza de zbor s-a mărit.

Ca să ieșim din acest univers captiv avem nevoie de o tehnologie care să funcționeze cu viteze apropiate cu cele ale luminii.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *