◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro22.04.2024

Jurnalistul Viorel Popescu, celebrat de UZPR
în cadrul unui eveniment special. „Mă mândresc cu faptul că am cucerit foarte multe inimi”

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România i-a urat „La mulți ani!” jurnalistului de radio Viorel Popescu într-o manieră emoționantă, printr-o seară aniversară, cu invitați speciali, care a avut loc la Universitatea Ecologică din București. Renumitul om de radio a pus în slujba presei presei din România vocație, dăruire și o activitate neobosită, care continuă, și este astăzi un adevărat reper al jurnalismului românesc, aspect subliniat, în cadrul evenimentului, de președintele UZPR, Sorin Stanciu.

Viorel Popescu, care a primit o distincție a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România la împlinirea vârstei de 80 de ani, a scris istorie în decenii de muncă jurnalistică prestigioasă la Radio România Actualități, instituție în fruntea căreia s-a aflat un deceniu. Este unul dintre cei mai străluciți jurnaliști români, cu o activitate notabilă în varii domenii: radio, televiziune, presă scrisă. Din 1982 până în 2007 a lucrat la Radiodifuziunea Română, unde a realizat emisiuni precum programul „Orele serii” (orele 18:00-20:00), emisiunea duminicală „Five o’clock” și emisiunea „La sugestia dvs.”.

Între anii 1996 și 2006, Viorel Popescu a fost directorul postului Radio România Actualități. Emisiunea sa de referință a fost „Viața ca un spectacol”, prima emisiune cu public din istoria Radioului, difuzată în direct, în fiecare ultimă duminică a fiecărei luni, timp de zece ani. A fost primul realizator de emisiuni radiofonice cu public transmise live la Radio. „Mă mândresc cu faptul că am cucerit foarte multe inimi, ceea ce reprezintă visul oricărui slujitor al radioului”, spune Viorel Popescu.

Membru în Comisia de atestare profesională a UZPR, unde oferă o expertiză neprețuită  noilor colegi de breaslă care vin să întărească rândurile Uniunii, Viorel Popescu își duce mai departe destinul profesional, ca senior al presei românești care privește înapoi cu mândrie și înainte cu optimism.

 

„Profesiunea de credință a oricărui gazetar respectabil trebuie să fie slujirea adevărului” (Viorel Popescu) 

Un comentariu pentru “Jurnalistul Viorel Popescu, celebrat de UZPR
în cadrul unui eveniment special. „Mă mândresc cu faptul că am cucerit foarte multe inimi”

  1. Un REALIZATOR uriaș un om deosebit o voce inconfundabila. Viorel Popescu. Sau Viața ca un spectacol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *