◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.05.2024

O treime din ziarele din statul american Illinois au dispărut

Un grup de lucru format din legislatori și lideri ai industriei jurnalismului a elaborat un raport în care detaliază declinul jurnalismului local din Illinois și explorează modalitățile în care acesta ar putea redeveni o forță.

Grupul de lucru local pentru jurnalism, creat în ianuarie 2022, a constatat că aproximativ o treime din zonele din Illinois nu au nicio sursă de știri locale, citând cercetări efectuate de Universitatea Northwestern Medill School of Journalism.

Potrivit capitolnewsillinois.com, senatorul Steve Stadelman a declarat că intenționează să introducă un proiect de lege în această sesiune, care să includă câteva dintre sugestiile grupului de lucru. Politicile recomandate de grupul operativ sunt un amestec de strategii menite să crească finanțarea, să atenueze costurile operaționale ridicate și să mențină redacțiile locale. Multe dintre recomandări au fost implementate sau introduse în alte state.

Grupul de lucru a ascultat mărturiile și a examinat datele și cercetările de la alți experți și organizații din întreaga țară pentru a crea un raport final care să detalieze constatările și sugestiile lor de politici. Printre cele mai uimitoare descoperiri a fost aceea că o treime din ziarele din Illinois s-au închis din 2005, antrenând o scădere cu 86% a locurilor de muncă.

Zonele rurale sunt cele mai afectate, dar raportul a menționat că sunt afectate și instituțiile de știri din zonele urbane precum Chicago – personalul Chicago Tribune a scăzut cu 82% din 2006 până în 2022, potrivit cercetărilor istoricului Jon Lauck. Grupul de lucru a constatat, de asemenea, că posturile de difuzare și punctele de vânzare care acoperă comunitățile minoritare din zonele urbane sunt într-o situație critică.

„În prea multe orașe, nimeni nu acoperă ședințele consiliului local, nimeni nu acoperă ședințele consiliului școlar local. Deci, cum pot locuitorii să știe ce se întâmplă?”, a declarat Stadelman, la o conferință de presă. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *