◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.07.2024

Lucrătorii europeni, afectați de anxietate și depresie  

Un sondaj recent publicat de un furnizor de servicii și tehnologii de sănătate Telus Health a constatat că sănătatea mintală a oamenilor din șase țări est-europene este din ce în ce mai expusă riscului.

În general, sănătatea mintală a lucrătorilor a scăzut în patru țări – Germania, Italia, Țările de Jos și Spania – până în octombrie 2023, comparativ cu aprilie, 38% dintre lucrători declarând că au un risc ridicat de sănătate mintală precară. „Credem că acesta este impactul sensibilității crescute la stres post-pandemie. Această sensibilitate crescută face mai probabil ca factorii de stres să aibă un impact emoțional negativ mai mare. De asemenea, îi face pe oameni mai supărați, mai cinici și mai predispuși la conflicte, ceea ce înseamnă că oamenii își creează mai mulți factori de stres unul pentru celălalt”, explică Paula Allen, vicepreședinte al Telus Health, citată de Euronews Next.

Conform concluziilor studiului, 35% dintre respondenți au spus că sunt mai sensibili la stres decât înainte de pandemia de COVID-19.

Când vine vorba despre afecțiunile legate de sănătatea mintală, 17% dintre lucrători au raportat că au fost diagnosticați cu anxietate – cea mai răspândită afecțiune diagnosticată în rândul lucrătorilor europeni – în timp ce 12% au raportat că au primit un diagnostic de depresie. De asemenea, studiul a constatat că angajații cu vârsta sub 40 de ani sunt de două ori mai expuși anxietății și depresiei, atât diagnosticate, cât și nediagnosticate.

Potrivit celor chestionați, 28% au spus că se simt anxioși și 18% depresivi. Cea mai remarcabilă statistică din Țările de Jos a fost că 29% dintre lucrători au considerat că sănătatea lor mintală le afectează negativ productivitatea.

Companiile sunt, de asemenea, afectate de sănătatea mintală precară a lucrătorilor. Persoanele afectate de stresul profesional pierd peste 60 de zile din productivitate, potrivit Telus Health. British Psychological Society a mers până la a numi stresul legat de muncă „o epidemie modernă” din cauza numărului de cazuri de burnout. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *