◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.02.2024

Google va plăti 100 milioane de dolari anual instituțiilor de știri din Canada

Guvernul Trudeau a anunțat că a ajuns la un acord cu Google, prin care gigantul va plăti 100 milioane de dolari anual instituțiilor de știri canadiene, în conformitate cu Legea Știrilor Online. Rudyard Griffiths, directorul executiv al The Hub, estimează că, după ce combină fondurile noi de 100 de milioane de dolari ale Google cu creditul fiscal federal îmbunătățit, aproximativ jumătate din salariul unui jurnalist care câștigă 85.000 de dolari va fi plătit de guvernul federal sau de Google.

Michael Geist, de la Catedra de cercetare a Canadei în Dreptul internetului și comerțului electronic de la Universitatea din Ottawa, a declarat că orice fonduri strânse pentru instituțiile media prin Legea Știrilor online va aduce beneficii în principal organizațiilor media tradiționale, notează thehub.ca.

Legislația, care a fost adoptată în iunie 2023, le obligă pe Google și Meta să încheie acorduri compensatorii cu instituțiile de știri canadiene pentru distribuirea la alegere pe marile platforme de internet. Meta a ales să renunțe la legislație, eliminând știrile de pe platformele sale din Canada. Google a avertizat inițial că ar putea adopta o poziție similară.

Consultările proiectului de lege C-18 au început în 2021, când Canadian Heritage s-a întâlnit cu diverși profesioniști și experți în mass-media. În ultimii 12 ani, presa de știri din Canada a renunțat la venituri de 4,9 miliarde de dolari, peste 33% din locurile de muncă din jurnalismul canadian au dispărut din 2010 și 450 de instituții de știri s-au închis între 2008 și 2021.

Legea intră în vigoare pe 19 decembrie. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *