◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Cum l-a condamnat DNA la moarte pe Sorin Frunzăverde. O mărturie cutremurătoare

A fost pus sub control judiciar de către DNA în timp ce făcea chimioterapie. Mergea fără păr în cap la audieri, iar procurorii credeau că se preface. Aceasta a fost soarta lui Sorin Frunzăverde. Un sistem bolnav, mult mai bolnav decât credeam vreodată.

Narcisa Iorga, fost membru PDL,  a publicat o postare cutremurătoare: „Sorin Frunzăverde vorbea rar, dar și când vorbea, nu exista să nu aibă dreptate. Concis și argumentat. După fiecare discurs al său din ședințe, se lăsa liniște. Ca un fel de dezmeticire din pumni. Și totuși, nu era niciodată agresiv. Era bisturiu. Nici nu simțeai când făcea incizia. Vedeai un pic mai târziu urmarea.

Sorin Frunzăverde a fost un vizionar pentru Partidul Democrat. El este artizanul trecerii de la Internaționala Socialistă la Partidul Popularilor Europeni, iar cine susține că totul s-a făcut peste noapte, habar n-are ce vorbește. Ani la rând, Frunzăverde a negociat cu liderii PPE primirea democraților români, iar cu liderii PNȚCD și ai UDMR (care erau deja membre) să nu se opună intrării PD în PPE. A dus lupta de unul singur, pe tăcute. Nimeni nu credea că va reuși.

Sorin Frunzăverde a fost acuzat de DNA pentru că, la o întâlnire cu primarii din Banat, le-a spus să aducă mai multe voturi pentru Klaus Iohannis în turul al doilea al prezidențialelor din 2014. A fost pus sub control judiciar și nu i s-a permis să iasă din țară pentru a merge să se opereze de cancerul incipient, tocmai depistat. Poate că ar fi fost salvat. O prietenă a lui mi-a spus că îl chemau la audieri în timp ce făcea chimioterapie. Mergea, așa, fără păr pe cap. Statul de drept a considerat că se preface. Acum uite că nu se mai preface.

Sorin Frunzăverde a fost artizanul intrării și a PNL în PPE și chiar al fuziunii dintre PDL și PNL. Aici, nu mi-a plăcut, dar țin minte ca azi când mi-a spus că era singura soluție pentru o dreaptă puternică. L-am contrazis. I-am făcut calcule pe hârtie. Mi-a zâmbit și mi-a spus că voi vedea mai târziu. Nu știu câți dintre membrii vechiului PNL l-au mai sunat după ce a fost condamnat doi ani cu suspendare. Cred că puțini. Foarte puțini.

Sorin Frunzăverde avea un deosebit de fin simț al umorului. Zâmbea des, cu înțeles, așa, ca în fotografia aceasta.

Dumnezeu să-l ierte!
Îmi pare tare rău, domnule Frunzăverde!”

evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *