◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.04.2024

Regulile unei bune relații cu știrile

A avea o relație sănătoasă cu știrile este dificil în vremuri ca acestea.

„Vă uitați la televizor într-o duminică dimineață și decideți să treceți la canalul de știri. Imediat, prezentatorul trece rapid printr-o listă aparent nesfârșită de orori. O bară de defilare în partea de jos vă informează cu privire la problemele despre care nici nu știați că există. Opriți televizorul pentru a vă relaxa și, pe jumătate conștient, începeți să rulați pe telefon. Rețelele sociale copleșesc și mai mult. Defilarea obișnuită pare o cursă cu obstacole, plină de urgențe, senzaționalism și negativitate. Sunteți interesat de unele dintre știrile pe la care treceți, dar limbajul stresant și comentariile vă fac să treceți mai departe. Este copleșitor. Unele titluri amintesc de toate lucrurile de care sunteți deja îngrijorat. Alte titluri prezintă oameni și probleme despre care nici măcar nu ați auzit: anxietatea urmează. Decideți să vă despărțiți de știri odată pentru totdeauna”, descrie plastic zoella.co.uk motivele pentru care aproape jumătate dintre britanici – dar nu numai ei – evită știrile. Or, asta nu este tocmai de bun augur într-un context complicat din toate punctele de vedere.

A rămâne informat este extrem de important. „Trebuie să înțelegem lumea în care trăim – la urma urmei, cum putem vota probleme importante dacă nu știm prea multe despre ele?”, adaugă

zoella.co.uk. Pentru o relație sănătoasă cu știrile, alegeți surse în care aveți încredere și limitați timpul pe care îl alocați acestora. Mai departe, nu mai urmăriți conturile de pe rețelele de socializare care vă declanșează anxietatea – încercați să urmăriți conturi pur informative.

De asemenea, unele instituții de știri evidențiază poveștile pozitive și soluțiile care există.

În același timp, faceți alegeri intenționate pentru a bloca o parte din „zgomotul” de informație care este mai puțin esențial. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *