◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.06.2024

Alifantis 70

Muzician, poet, actor și compozitor, un artist desăvârșit, binecuvântat cu talent și modestie, Nicu Alifanits a decis ca aniversarea celor 70 de ani de viață să o petreacă, chiar de ziua sa, 31 mai, pe scena Operei Naționale București.  Iubit, prețuit și admirat de generații de toate vârstele, Alifantis a oferit un memorabil concert, acompaniat fiind de formațiile Zan, Fragile Band sau SimphoNicu, alături de orchestra și corul ONB, conduse de maestrul Daniel Jinga.                                         

Timp de mai bine de 2 ore, în sala umplută până la refuz de un public elevat și bucuros să fie părtaș la un asemenea eveniment de înaltă ținută artistică, au răsunat celebrele acorduri din „Ploaie în Luna Lui Marte”, „Piața Romană nr 9”, „Inscripție pe un inel”, „Ce bine că ești” și câte și câte alte cântece, toate la fel de frumoase și de îndrăgite. Da, foarte îndrăgite, semn că sala a cântat, în picioare, versurile alături de artiștii de pe scenă. Și tot în picioare, toți cei prezenți în acea magică seară la Opera bucureșteană, i-au cântat lui Nicu Alifantis un binecuvântat „La mulți ani !”. Drept mulțumire, sărbătoritul, copleșit de emoție, cu o lacrimă strecurată discret sub pleoapa ochiului, nu a mai avut puterea decât să-și scoată pălăria și să rostească, abia șoptit, „vă mulțumesc doamnelor, domnișoarelor și domnilor”.                                                       

Și așa s-a încheiat, în seara de 31 mai a anului 2024, o cântare răscolitoare de emoții, povești de dragoste și de viață.  Apoi, cu pas parcă ușor șovăielnic, parcă ușor împovărat de cei 70 de ani, a părăsit scena, lâsând în urma lui murmurul unui cântecel, cântat cu multă voie bună, un cântecel al cărui refren nu am puterea să-l deslușesc: „De v-au plăcut cântecele mele, mă veți găsi printre stele”.

                                                           

Eugen Negrea/ UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *