◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Norvegia atrage noi recruți prin modernizarea infrastructurii și crearea de noi poziții în armată

Guvernul norvegian a anunțat că va crește numărul recruților militari prin modernizarea infrastructurii și crearea de noi poziții în cadrul forțelor de apărare.

Guvernul norvegian susține că va crește numărul de militari recrutați de la aproximativ 9.000 astăzi la 13.500 pe an. „Guvernul va crește aportul cu 50% în următorii ani. Trebuie să avem mai multă grijă de oamenii pe care îi avem deja și avem nevoie de alții noi”, a declarat ministrul norvegian al Apărării, Bjørn Arild Gram.

Norvegia are un sistem de recrutare parțială, ceea ce înseamnă că nu toată lumea servește în armată. Cei selectați dintre cetățenii cu vârste cuprinse între 19 și 47 de ani susțin un test de aptitudini și parcurg pregătirea militară de bază, care poate fi urmată de serviciu de rezervă, cu un angajament total de serviciu de aproximativ 19 luni.

Potrivit ministrului norvegian de Finanțe, Trygve Slagsvold Vedum, vor fi create până la 400 de posturi noi pentru a gestiona eficient creșterea așteptată a numărului de recrutați: „Oamenii sunt cea mai importantă resursă a forțelor armate norvegiene. Trebuie să avem destui oameni cu expertiza potrivită la momentul potrivit”.

Potrivit Ministerului Norvegian al Apărării, Centrul de Formare a Recruților Forțelor de Apărare din Terningmoen va fi modernizat și extins pentru a pregăti aproximativ 1.800 de recruți de patru ori pe an, față de aproximativ 300 de astăzi.

Pentru a facilita o creștere rapidă a capacității de antrenament, Forțele Armate Norvegiene vor închiria infrastructura civilă până când Terningmoen este complet dezvoltat, în 2036, relatează Euractiv.

Anunțul vine la două săptămâni după ce guvernul danez a cerut extinderea recrutării pentru femei și creșterea duratei de serviciu de la patru la 11 luni. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *