◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro02.05.2024

Minister grec amendat
cu 175.000 de euro
pentru instalarea unui sistem de supraveghere

Ministerul grec al Migrației și Azilului a fost amendat cu 175.000 de euro pentru dezvoltarea și instalarea sistemului de supraveghere Centaur, menit să controleze structurile de primire și ospitalitate pentru cetățenii țărilor terțe de pe insulele din Marea Egee. Aceasta este cea mai mare amendă impusă vreodată unui organism public grec până în prezent, potrivit BalkanInsight.

Autoritatea Greacă pentru Protecția Datelor, DPA, a anunțat că a aplicat amenda „pentru încălcările constatate în legătură cu cooperarea cu Autoritatea și… în același timp, a adresat Ministerului un ordin de conformitate în termen de trei luni cu privire la obligațiile sale care decurg din GDPR”.

Homo Digitalis, o organizație greacă pentru drepturile digitale, în colaborare cu Liga Elenă pentru Drepturile Omului și HIAS Grecia, a depus o plângere împotriva Ministerului cu privire la utilizarea sistemelor de supraveghere în centrele pentru solicitanți de azil. În iulie 2022, DPA a primit și o scrisoare despre sistemele de supraveghere de la Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați, ICNUR, din Grecia.

DPA a constatat că a existat o cooperare deficitară din partea Ministerului în calitate de controlor. De asemenea, a considerat că Evaluările de impact obligatorii privind protecția datelor efectuate de către instituție au fost incomplete și rămân omisiuni serioase în ceea ce privește respectarea de către Minister a prevederilor specifice ale GDPR privind implementarea sistemelor în litigiu. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *