◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro02.05.2024

Program de instruire pentru jurnaliștii africani, derulat de Institutul Internațional de Presă

Institutul Internațional de Presă (IPI) a împărtășit experiența proprie cu privire la monitorizarea libertății presei, siguranța jurnaliștilor și accesul la informații cu cel de-al doilea grup de bursieri ai Uniunii Africane din Addis Abeba, Etiopia. Bursa de Media a Uniunii Africane (AUMF) este un program care își propune să ofere abilități în plus profesioniștilor media africani, jurnaliștilor și creatorilor de conținut, pentru povești axate pe dezvoltare folosind tehnologiile emergente. Douăzeci de participanți, reprezentând 20 de țări din Africa, au participat la sesiunile de formare.

Ca parte a instruirii AUMF privind reflectarea alegerilor, IPI s-a bazat pe experiența sa în monitorizarea și documentarea amenințărilor și încălcărilor libertății presei, ca parte a programului IPI Africa, pentru a prezenta siguranța și securitatea jurnaliștilor care acoperă alegerile. IPI s-a bazat, de asemenea, pe resursele sale din proiectul său OnTheLine pentru a-i dota cu informații despre navigarea în atacurile digitale vizate, cum ar fi hărțuirea online.

În ceea ce privește accesul la informații, instruirea s-a concentrat pe cadrele regionale și internaționale care protejează acest drept fundamental. Potrivit ipi.media, pe baza experienței de monitorizare a IPI, această sesiune a explorat, de asemenea, cazuri care au evidențiat legăturile și complexitățile accesului la informații și siguranța și securitatea jurnaliștilor, precum și accesul la informații și dreptul la confidențialitate.

În 2023, IPI a publicat seturi de instrumente privind cadrele naționale, regionale și internaționale pentru libertatea presei, care pot fi utilizate pentru a trage statele la răspundere pentru rolul lor în promovarea libertății presei și a accesului la informație. Seturile de instrumente publicate până acum se concentrează pe Africa în general, Zimbabwe și Senegal.

Printre partenerii care au susținut această inițiativă se numpără Delegația Europeană la Uniunea Africană (AU), Biroul de legătură UNESCO din Addis Abeba, vicepreședintele Uniunii Africane, dr. Monique Nsanzabaganwa, Botho Kebabonye, directorul Biroului AU de planificare strategică și livrare. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *