◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro01.05.2024

Instruire pentru ofițeri
de poliție, pentru siguranța jurnaliștilor

Forța de Poliție Namibiană (NAMPOL) a anunțat recent aprobarea unui nou modul de instruire pentru ofițerii de poliție, pentru siguranța jurnaliștilor și asigurarea libertății de exprimare.  Acest modul, acum integrat în programa de bază pentru ofițerii de toate gradele, își propune să le consolideze capacitățile de a promova libertatea de exprimare și de a îmbunătăți relațiile profesionale cu mass-media.

În parteneriat cu UNESCO, NAMPOL a inițiat un program cuprinzător de dezvoltare a modulelor privind „Libertatea de exprimare în relație cu mass-media și siguranța jurnaliștilor”. În acest cadru, un atelier pilot de formare a instructorilor a reunit 44 de ofițeri de poliție (inclusiv ofițeri de pregătire pe teren) din toate cele 14 regiuni ale Namibiei, în septembrie 2023. Odată cu aprobarea modulului, formatorii sunt acum echipați pentru a desfășura ateliere similare la un centru regional.

Potrivit unesco.org , această instruire pusă la dispoziția tuturor celor 14 regiuni ale țării, înaintea alegerilor prezidențiale programate pentru noiembrie 2024, va îmbunătăți accesul la informații, siguranța jurnaliștilor și libertatea de exprimare.

Namibia este una dintre primele țări din regiunea africană care a adoptat un astfel de curs, marcând un pas crucial către crearea unui mediu liber și sigur pentru jurnaliști și lucrătorii mass-media.

Din 2013, UNESCO și partenerii săi au instruit peste 12.000 de forțe de securitate din 150 de țări cu privire la libertatea de exprimare, accesul la informații și siguranța jurnaliștilor. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *