◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro01.05.2024

Filiala „Pamfil Șeicaru” Buzău a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România
își continuă activitatea

Ca urmare a deciziei Comitetului Director al UZPR din 30 ianuarie a.c., Filiala „Pamfil Șeicaru” Buzău a organizat Adunarea generală, care s-a desfășurat în sala „Iazul Morilor” din cadrul Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” Buzău în ziua de sâmbătă, 2 martie 2024.

Activitatea a început sub semnul mărțișorului, doamnele prezente primind flori și mărțișoare din partea președintelui și  altor colegi.

Din totalul de 36 membri ai filialei au fost prezenți, fizic, un număr de 23, iar 3 membri au mandatat colegi care să-i reprezinte, Adunarea Generală fiind statutară, iar tabelul cu semnăturile olografe ale membrilor prezenți a fost atașat la procesul verbal întocmit cu această ocazie.

Întrucât, în majoritate, membrii filialei au votat pentru menținerea conducerii actuale, președintele în funcție, domnul Stan Brebenel, a dat citire Raportului de activitate întocmit pentru perioada 15 februarie 2018 (data înființării filialei) – 1 martie 2024, precum și a Planului de activități propus pentru anul în curs.

Având în vedere demersurile făcute de către filială pentru înființare și organizarea unui „Spațiu expozițional al presei” în care să fie expuse documente și elemente folosite în tehnica presei, cu o anumită vechime, ca și piese de muzeu, vicepreședintele filialei, domnul Titi Petre, a prezentat în fața participanților o amplă informare și a solicitat sprijinul colegilor, pentru a forma o echipă și astfel acest proiect să poată fi realizat în cel mai scurt timp.

Discuțiile și propunerile membrilor au fost analizate și incluse în planul de activități pe anul 2024, printre acestea aflându-se și propunerea ca, în memoria a doi colegi „căzuți la datorie”, Elena Popescu, respectiv Ionuț Barbu, să fie organizat un concurs de jurnalism care să le poarte numele. Totodată, având în vedere colaborarea dintre Filiala Buzău a UZPR și Filiala Buzău a Ligii Scriitorilor și ținând seama de faptul că se află în desfășurare Concursul Național de Creație Literară „Copiii din Țara Dorului”, fiind la a IV-a ediție, organizat de Filiala Buzău a Ligii Scriitorilor în parteneriat cu Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”, s-a propus să se acorde premii, purtând numele celor doi jurnaliști, din partea Filialei „Pamfil Șeicaru” Buzău a UZPR.

Un punct pe ordinea de zi a fost și prezentarea de către președinte a unei informări privind unele subiecte „sensibile”, care sunt în discuție la nivelul conducerii UZPR.

Ca recunoștință pentru buna coordonare a activității, părintele prof. dr. Mihail Milea, membru al Uniunii Scriitorilor și membru UZPR, Filiala „Pamfil Șeicaru” Buzău, a acordat o medalie-trofeu domnului președinte Stan Brebenel. 

Conducerea Filialei UZPR „Pamfil Șeicaru” Buzău a adresat mulțumiri membrilor participanți și colaboratorilor care au contribuit la desfășurarea unor proiecte culturale comune: Fundația „Sfântul Sava de la Buzău”; Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” Buzău; Liga Scriitorilor Filiala Buzău; Parohia „Sf. Mare Mucenic Mina Buzău”; posturile de radio și TV locale și naționale; publicațiilor UZPR și altor publicații care găzduiesc articole de presă ale membrilor Filialei Buzău a  UZPR și realizează emisiuni avându-i ca realizatori și/sau invitați, dar și Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” pentru găzduire.

 

Elena Căpățînă

 membru UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *