◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro01.05.2024

Facebook pregătește încheierea relațiilor cu companiile de știri

Facebook va înceta să plătească editorii de ziare și își va închide complet secțiunea de știri, relatează telegraph.co.uk. Meta, compania-mamă a Facebook, a declarat că va încheia contractele cu editorii din SUA și Australia și va elimina o filă de știri care le-a oferit utilizatorilor un flux de articole.

Compania a făcut același lucru anul trecut în Marea Britanie și Europa, dar închiderea unității de știri din restul țărilor va face ca Facebook să-și încheie efectiv relațiile cu companiile de știri.

Anunțul a provocat un răspuns furios din partea guvernului din Australia, care a introdus legi care cer companiilor de internet și grupurilor de știri să încheie acorduri de licențiere.

Meta a plătit milioane de lire sterline editorilor din întreaga lume în anii următori, după ce se afirmase că gigantul tehnologic profita de pe urma muncii lor. Premierul Australiei, Anthony Albanese, a declarat: „Știm că este absolut esențial ca mass-media să poată funcționa corespunzător și să fie finanțată corespunzător. Jurnalismul este important și ideea că cercetarea și munca făcută de alții pot fi luate gratuit este pur și simplu insuportabilă”.

Guvernul australian a anunțat că este în căutare de soluții cu privire la următorii pași pe care i-ar putea lua în temeiul codului său de negociere în mass-media de știri, care guvernează relațiile dintre companiile de știri și de internet și a condus la zeci de acorduri între companii. „Numărul de persoane care folosesc Facebook News în Australia și SUA a scăzut cu peste 80% anul trecut. Știm că oamenii nu vin pe Facebook pentru știri și conținut politic”, a replicat Meta, proprietarul Facebook. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *