◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Jurnaliștii britanici, ținte majore ale hackerilor ruși și iranieni

Hackerii iranieni și ruși vizează jurnaliștii și politicienii britanici cu atacuri de spionaj, au avertizat oficialii Centrului Național de Securitate Cibernetică (NCSC). Instituția a emis o nouă alertă cu privire la tot mai multe încercări de a fura informații de la anumite grupuri și persoane. Potrivit BBC, NCSC arată că hackerii îi vizează de obicei pe cei care fac cercetări și a descris grupurile de hacking ca fiind „necruțătoare” în urmărirea țintelor lor.

NCSC – care face parte din agenția britanică de informații și informații cibernetice GCHQ și oferă sfaturi privind securitatea cibernetică – a explicat că atacurile nu vizează publicul, ci anumite persoane și grupuri, inclusiv politicieni, oficiali, jurnaliști, activiști și think-tank-uri. „Aceste campanii ale unor actori cu sediul în Rusia și Iran continuă să-și urmărească fără milă țintele în încercarea de a fura acreditările online și de a compromite sistemele potențial sensibile. Încurajăm cu tărie organizațiile și indivizii să rămână vigilenți la potențialele abordări și să urmeze sfaturile oficiale, pentru a se proteja online”, punctează directorul de operațiuni al NCSC, Paul Chichester.

Oficialii nu au acuzat în mod oficial Rusia și Iranul de implicare în spionaj, deși două grupuri de hacking sunt considerate legate de cele două state.

Pe de altă parte, Google anunțat că au fost vizate, de asemenea, grupuri de reflecție americane, un contractant de apărare din Ucraina și armata din mai multe țări din Europa de Est. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *