◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Cursuri de formare a jurnaliștilor prin platformă de învățare electronică

Este oferită o nouă formare pentru a ajuta reporterii care lucrează să se adapteze la cerințele redacțiilor moderne.

Consiliul Naţional pentru Formarea Jurnaliştilor din Marea Britanie (NCTJ) a lansat o serie de cursuri care oferă instruire în domeniul jurnalismului de investigaţie, podcasting, video şi vizualizare, jurnalism politic, dreptul mass-media şi relatare despre  costul vieţii.

Cursurile vor fi disponibile prin intermediul platformei de învățare electronică Jurnalism Skills Academy a NCTJ și vor acoperi, de asemenea, abilități precum video, date și analize, optimizarea pentru motoarele de căutare și rețelele sociale.

Programul oferă sesiuni scurte de „prânz și învățare” și „formare la ora ceaiului” pentru jurnaliștii care lucrează, despre care NCTJ spune că reflectă „cerințele de zi cu zi ale redacției”, în timp ce vor fi de asemenea disponibile cursuri mai lungi și mai aprofundate.

Lansarea programului urmează unui sondaj din industrie al organizației de caritate, în care peste 80% dintre respondenți au cerut cursuri mai scurte, pentru a se potrivi zilei lor, relatează holdthefrontpage.co.uk.

Șefa Jurnalism Skills Academy, Laura Adams, a declarat: „Înțelegem cât de important este pentru jurnaliştii din toate mediile și experiențe să fie la curent cu cele mai noi abilități necesare pentru diferite operațiuni de conținut. Aceste noi cursuri pe o serie de subiecte le vor oferi cursanților cunoștințele și expertiza pentru a-și dezvolta abilitățile jurnalistice și mai multă încredere în a-și face treaba. Suntem, de asemenea, conștienți de faptul că jurnaliștii nu au întotdeauna timp să se angajeze în cursuri de formare care necesită timp, iar durata atât a cursurilor de e-learning, cât și a cursurilor de formare virtuală reflectă acest lucru.”

Alte cursuri disponibile prin intermediul JSA includ jurnalism de investigație, afaceri și economie, analiză, siguranță și rezistență pentru jurnalişti și relatare despre schimbările climatice. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *