◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

TEROARE ISLAMICĂ LA VIENA

Corespondență din Austria

Teroare la Viena efectuată înainte de intrarea în lockdown anunțată pentru ora 0: ar fi trebuit  să fie o ultimă seară fericită pentru mii de oameni din Viena, seara dinaintea intrării  în lockdown din Austria. Dintr-o dată s-au auzit împușcături în centrul orașului în cart. Bermuda din jurul sinagogii. După împușcături, în șase locații diferite care au lăsat cel puțin două persoane moarte și mai mult de o duzină de răniți, a devenit rapid clar că este vorba de terorism islamic. Teroarea care a avut loc în mod organizat în seara de 02.11.20 continuată spre dimineața zilei următoare, când mulți oameni erau în public. Acesta a fost urmat de o concentrare maximă a poliției, (VEGA, COBRA) centrul orașului a fost înconjurat – deși un autor a fost ucis, alții au fugit. Mulți oameni s-au ascuns în case, alții au alergat pentru viața lor. Speranța mult-dorită că Austria va fi o insulă a liniștii atunci când vine vorba de terorism – s-a prăbușit dramatic în timpul nopții.

Ministrul de interne Nehammer a vorbit despre o „persoană radicalizată care s-a simțit conectată la IS”. Deocamdată nu au dorit să dezvăluie alte detalii „din motive tactice. În timpul atrocităților sale, bărbatul purta o centură falsă de explozivi și era înarmat cu o pușcă de asalt automată, câteva revolvere și o macetă. Bilanțul la ora 8,00 (03.11.20), 4 morți 15 răniți grav

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat că a fost un atac terorist, adăugând că armata va proteja punctele importante ale Vienei pentru ca poliția să se poată concentra asupra operațiunilor antiteroriste. „În prezent, ne confruntăm cu momente dificile în Austria. Aș dori să mulțumesc tuturor forțelor de urgență care își riscă viața pentru siguranța poporului. Poliția  va lua măsuri drastice  împotriva autorilor acestui atac terorist respingător”, a scris Dl. Kurz pe Twitter.

Ministrul German al Justiției Christine Lambrecht este, de asemenea, șocată de atac și asigură Austria de tot sprijinul. Autoritățile de anchetă au lucrat foarte strâns împreună. „Dacă primele investigații sunt confirmate,: teroarea islamistă este un pericol acut, foarte grav în Europa. Trebuie să combatem ura și violența cu toată puterea noastră. Ne vom apăra modul de viață și coeziunea societăților noastre europene împreună”, explică dna. ministru Lambrecht la Berlin.

Interesant este și mesajul fostului ministru de interne; Herbert Kickl, care a fost cel mai anti islamist ministru și a deportat cei mai mulți azilanți nedoriți din Austria.

„Am avertizat întotdeauna că cea mai mare amenințare la adresa securității din Austria provine din teroarea islamistă. În calitate de ministru de interne, am vrut să folosesc toate mijloacele pentru a spori securitatea populației austriece. Acestea includ:

– Un accent pe protecția constituției pentru supravegherea scenei islamiste, care înainte de vremea mea era mult prea puțin

– prevenirea repatrierii așa-numiților repatriați ai jihadului, inclusiv retragerea cetățeniei lor

– revocarea statutului de azil și a permiselor de ședere de la persoanele care au comis infracțiuni sau ale căror motive de fugă au încetat de mult să existe în țările lor de origine (de exemplu, cecenii, afganii, kosovarii)

– Oprirea consecventă a abuzului de drept de azil pentru imigrația ilegală, de asemenea sub forma forțelor fundamentaliste, printr-o schimbare totală a sistemului (nu mai există cereri de azil pe solul austriac)

Am fost aspru criticați pentru toate aceste măsuri și descriși ca polarizatori iresponsabili. Acum realitatea ne ajunge din urmă pe toți într-un mod dramatic și tragic.

Ceea ce este necesar acum trebuie să depășească renumita retorică de îngrijorare formală. În cele din urmă trebuie să se adopte măsuri drastice. Sarcina noastră este acum de a avansa punctele menționate mai sus din timpul meu ca ministru de interne la nivelurile politice disponibile și de a cere vehement punerea lor în aplicare de către miniștrii care sunt acum responsabili. Cei care nu sunt pregătiți nu au învățat nimic din evenimentele din ultimele ore.

Da, este un moment istoric de reconsiderare a islamului ce nu poate aspira la calitatea de religie. În realitate este o idelogie de spălare a creierului, de îndoctrinare și uciderea celor ce sunt contra. Avem trei ideologii mortale în lume; Nazismul, Comunismul și Islamismul, toate pe principiul; DACĂ NU EȘTI CU NOI, EȘTI ÎMPOTRIVA NOASTRĂ.

Doamna Angela Merkel și președintele SUA Trump au trimis mesaje de susținere, dar oare au citit ei bine acel verset din Coran;  Sura 2, versetul 191; „Omoară-i oriunde îi întâlnești, alungă-i pe unde îi găsești; alungarea este mai rea decât uciderea“.  Așa sunt educați musulmanii din copilărie să omoare necredincioșii.

În scurta filmare de mai jos se aude un strigăt; „Maria ce faci ? ai murit?

https://www.youtube.com/watch?v=IzfCoIKmy84&has_verified=1&fbclid=IwAR14xgX3wIoD0WHWz9y4fFkPTxL6orCGbdCrD15mx0m3TTnJsExm-EQr-Hc

Constantin Gumann / UZPR    

03.11.2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *