◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

12% DIN PIB-UL MONDIAL APARȚINE MILIARDARILOR

Conform revistei Forbes, în anul 2016, regina Elizabeta avea o avere de 530 milioane dolari. Averea provine din imobile, terenuri, investiții, dar și din subvențiile pe care statul britanic le alocă familiei regale.

În contra partidă, familia regală aduce Marii Britanii anual, 1,8 miliarde de lire sterline, numai prin turism. Fiecare cetățean britanic plătește o subvenție anuală de 0,65 lire sterline, suma anuală fiind de 105 milioane de dolari anual, bani necesari pentru protocolul casei regale sau pentru călătoriile pe care le face.

O parte din tezaurul britanic a fost dat în fiducie casei regale, bijuterii, tablouri, dar și castelul Windsor și palatul Buckingham.

Regina posedă o colecție de timbre extrem de valoroasă, moștenire de la tatăl său, regele George al V-lea, o casă de vacanță cu o valoare de 65 milioane de dolari și un castel în Scoția cu o valoare de 140 milioane de dolari.
Ziarul Washington Post scria că dintr-un offshore din Bermude, anual, regina primește 12 milioane de dolari.

Revista Forbes a realizat un clasament al celor mai bogați oameni în anul 2018. Pe lângă aceștia, regina Elizabeta a II-a pare a fi săracă. Din cei 20 de miliardari, în majoritate sunt americani. Pe locul întâi este Jeff Bezos, patronul de la Amazon, cu o avere de 112 miliarde de dolari. Îl urmează Bill Gates cu 90 miliarde de dolari. Cel mai bogat chinez ocupă locul al 17-lea cu 40 miliarde de dolari.

Orașul cu cei mai mulți miliardari este New York, cu 78 de astfel de persoane. Urmează Moscova cu 68, Hong Kong și Pekin.

În topul celor mai scumpe orașe din lume, locul întâi îl ocupă Hong Kong. O chirie lunară pentru un apartament cu trei camere ajunge la suma de 11000 $, iar o cafea costă 7$.

În anul 2017, în lume erau 2754 de miliardari, a căror avere reprezenta 12% din PIB-ul mondial. În clasamentul miliardarilor, 10 dintre aceste persoane au vârsta sub 30 de ani. Mark Zukerberg a devenit miliardar la vârsta de 23 de ani. Cei mai mulți dintre tinerii miliardari au făcut avere în domeniul IT, încă de pe băncile facultății.

Când vorbim despre miliardari, ne gândim la viața de lux și huzur pe care aceștia o au. În realitate, unii dintre ei duc o viață cât se poate de simplă. Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, merge în fiecare zi la birou, utilizând o mașină veche pe care o consideră foarte sigură.

Îmbracă numai tricouri de culoare gri, foarte ieftine, iar nunta și-a organizat-o în grădina casei sale. Luna de miere a fost de o săptămână în Italia, unde tinerii căsătoriți au mâncat numai la fast food.

În Hong Kong, un miliardar celebru își alocă lunar bani de buzunar suma de 100$. Săracii, bogați.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *