◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Simona Halep – Elena Rybakina 7-6(11), 4-6, 6-3. Forță pură! Simona e în optimi la US Open, după o confruntare de senzație cu Rybakina » Când și pe cine va înfrunta

Simona Halep (29 de ani, locul 13 WTA) a învins-o pe kazaha Elena Rybakina (22 de ani, 20 WTA), scor 7-6(11), 4-6, 6-3 și s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la US Open.

Elena Rybakina și-a etalat toate atuurile încă din primele game-uri. Simona Halep a început ezitant, a cedat primele trei game-uri, sub forța loviturilor de forehand ale adversarei, apoi a revenit, pas cu pas, impunându-și stilul.

Chiar dacă nu a mai produs servicii nereturnabile, Halep a fost din nou la cote înalte cu arma remarcată de Mats Wilander și de Cristian Tudor Popescu. Procentajul punctelor jucate cu prima minge depășea 70% după jumătatea primului set.

Simona Halep, victorie fabuloasă cu Rybakina la US Open

Finalul actului a fost unul dramatic. Simona a salvat o minge de set a adversarei la scorul de 4-5, a împins disputa în tie-break și a pornit ca din tun. A ratat 4 mingi consecutive de set, dar și-a păstrat cumpătul. La scorul de 6-6 a avut loc un raliu epuizant. 

Simona a scos întreg arsenalul, a lovit cu forehand-ul în lung de linie, apoi a închis cu lovitura semnătură, un backhand în lung de linie plasat perfect. Totul s-a încheiat cu o dublă greșeală a Elenei Rybakina.

Actul secund a avut o desfășurare identică până într-un punct. Rybakina a condus cu 3-0, dar Halep nu a făcut rabat de la planul tactic inițial. Cele două jucătoare au avut nevoie și de intervenția terapeutului, la scorul de 3-2. Kazaha a acuzat probleme la glezna stângă, iar Simona la umărul drept.

Simona Halep, forță pură în disputa cu Rybakina de la US Open

Campioana de la Wimbledon 2019 a trecut în avantaj, 4-3, loviturile Elenei au căpătat greutate. Mingea a venit tot mai puternic din jumătatea kazahei. Halep a arătat primele semne de frustrare și a cedat setul după un game cu 3 servicii imposibil de returnat.

În decisiv, Halep a avut o singură sincopă, chiar în game-ul inaugural. Jocul ei a fost apoi perfect. A deschis ideal unghiurile și a profitat de problemele de deplasare ale jucătoarei din Kazahstan. Rybakina a încercat să scurteze punctele și să aibă o poziție dominantă, în centrul terenului, dar reacțiile Simonei au fost impecabile.

Ce înseamnă pentru Simona Halep calificarea în „optimi” la US Open

Pentru calificarea în optimile de finală, Simona Halep va încasa un cec în valoare de 265.000 de dolari. Elena Rybakina va obține la rândul ei o sumă importantă, 180.000 de euro.

Halep poate urca spectaculos și în clasamentul WTA. Într-o ierarhie live, neoficială, ocupă deja locul 11, cu 4.051 de puncte. Distanță față de sportiva din față, Petra Kvitova, este una minimă. Simona poate reveni chiar pe podiumul mondial. Trebuie să câștige turneul, iar dar depinde și de rezultatele jucătoare din față.

gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *