◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

Topul evenimentelor săptămânii a 35-a din 2018 (27 aug. – 2 sept.)

1. PSD a găsit candidat pentru prezidențiale: Tăriceanu!
2. Presiunea legii Offshore: Klemm, inopinat în biroul lui Dragnea
3. Presat de președinte, Guvernul ia măsuri anti-porcină
4. Maior, amenințat cu rechemarea!
5. CExN de la Neptun: Dragnea pare că pierde controlul

1. PSD a găsit candidat pentru prezidențiale: Tăriceanu!

Senatorul PSD Niculae Badalau a declarat ca nu este exclus ca liderul ALDE sa fie candidatul comun al coalitiei de guvernare la alegerile prezidentiale, despre care a spus ca „e un om cu viziune, un om echilibrat si ar fi extrem de bun”.

Gabriela Firea replicat: „Eu îl stimez foarte mult pe domnul Tăriceanu şi ar fi un preşedinte de ţară extraordinar, dar pentru PSD, să ajungă acest partid să nu aibă un candidat viabil (…) este un moment de mare tristeţe, este un moment istoric la modul negativ”.
Liviu Dragnea a repetat ca el nu candideaza.

2. Presiunea legii Offshore: Klemm, inopinat în biroul lui Dragnea

Ambasadorul Klemm laudă guvernul! Nemaiauzit – până acum o lăuda doar pe Kovesi – lucru care nu poate să nu fie pus în legătură cu „speranțele” în modificarea legii Offshore pe placul EXXON. S-a întâmplat la o conferință pentru mediul de afaceri unde businessmanii români au fost îndemnați să investească în străinătate
Dacă tot veni vorba despre ambasadori. Dragnea s-a pomenit cu Klemm grămadă peste el la Parlament, fără nici un preaviz. Motivul pentru care cele două persoane care nu se suferă una pe alta s-au întâlnit a fost deconspirat de șeful camerei: Legea Offshore! Klemm este îngrozit de faptul că se apropie sosirea Secretarului de Stat pentru Energie,Perry, la Summit-ul Celor Trei Mări de la București și probleme redevențelor rămâne cum s-a votat. Dacă Guvernul se ține tare în chestiune va fi o catastrofă pentru EXXON și OMV. Și dacă e catastrofă pentru ei, e și pentru politicienii care au fost instruiți să rezolve problema. În orice caz, este cel mai important atu pe care România îl are în mână în feluritele negocieri cu marile puteri în fața cărora se face, deobicei, mică.

Legea Offshore nu va fi modificată – avertizează Dragnea

Cota de 50 la sută din gazul din Marea Neagră se va comercializa pe piaţa din România.

3. Presat de președinte, Guvernul ia măsuri anti-porcină

În conferința de presă trimestrială Petre Daea s-a referit pe larg la situația din agricultură, afectată de excesele climatice care vor continua să fie o constantă, și mai puțin sau chiar deloc la presa porcină, spre marea nemulțumire a unei asistențe jurnalistice însetate de vești proaste, necesare construcției de scenarii catastrofale. Motivul: porcina este deocamdată de resortul altor instituții care dețin și datele necesare.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a mai declarat că pesta porcină este un virus care „nu are nici antidot, nici vaccin, nu-l vede nimeni cum circulă”, el precizând că situaţia focarelor din teritoriu va fi analizată la o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă.
4. Maior, amenințat cu rechemarea!

Scrisoarea lui Giuliani a cam lăsat perplexe ambele tabere, care își găsesc cu greu cumpătul pentru a comenta. Cel mai prompt a fost tocmai cel care ar fi trebuit să-și țină gura, în virtutea obligațiilor sale legale: ambasadorul Maior , cel vizat direct în rechizitoriul lui Giuliani. Acesta a încercat să îl ia la „mișto” pe fostul guvernator al New York-ului, catalogându-l drept „spumos” și glumeț și subliniind faptul că nu are vreo calitate oficială, făcând eventual doar lobby pentru vreun client. Spre deosebire de el, Ministerul de Externe a privit semnalul cu seriozitate și l-a admonestat pe fostul șef al si al SRI, care se joacă de-a Klemm, neținând cont de prevederile convenției de la Viena și anunțând că îl va chema în Centrală pentru a da socoteală.
Până la o eventuală schimbare Maior va trebui să suporte muștruluiala lui Meleșcanu, pentru vorbele necugetate aruncate la adresa lui Giuliani, și o convocare la Comisia de control SRI, unde ar trebui să dea seamă în legătură cu celebrele protocoale.

Maior amenință că va veni vremea când va vorbi și el: „Chiar daca unora nu le va face placere acest lucru”

5. CExN de la Neptun: Dragnea pare că pierde controlul

Propaganda anti-PSD e din nou în mare fierbere. Se spune din ce în ce mai insistent că vine sfârșitul lui Liviu Dragnea. Cum anume vine, nu o mai spune nimeni. Dar nu e nici greu de înțeles. Am putea afla prin eliminare. Se mizează iar pe declanșarea unei puternice emoții colective. Care a cam fost ratată în 10 august. Căderea lui Dragnea plus emoția colectivă ar fi de natură să pună capăt dominației PSD. Și să aducă la putere forțele anti-PSD.

Este evident că Liviu Dragnea nu poate fi doborât în niciun fel până una alta din interiorul PSD. Pentru că a avut abilitatea de a se supune unui plebiscit. Este primul președinte de partid ales de toți membri. Nu într-un congres. Nu de reprezentanții acestora. Ci de toți posesorii de carnet PSD. Nu poate fi dat jos, indiferent cât ar vrea unii sau alții, decât în același fel. O treabă extrem de greu de făcut. Cel puțin sub aspect tehnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *