◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro12.06.2024

Consilii școlare canadiene cheamă în instanță companiile de social media, „pentru maximizarea profiturilor în detrimentul bunăstării elevilor”

Consiliile școlare din Ontario  – Toronto, Ottawa-Carleton și Peel – alături de Consiliul școlar districtual din Niagara dau în judecată companiile de social media din cauza impactului pe care aplicațiile precum Facebook și TikTok îl au asupra elevilor. „Suntem foarte îngrijorați de rețelele sociale și de impactul pe care îl au asupra elevilor noștri de ceva timp”, punctează Marian Reimer Friesen, superintendent pentru Curriculum și Performanța Elevilor pentru consiliul din Niagara, citată de thoroldtoday.ca.

Declarațiile de chemare în instanță au fost depuse la Curtea Superioară de Justiție din Ontario și argumentează că social media „aleg să maximizeze profiturile în detrimentul bunăstării elevilor”.

Acțiunea a fost lansată împotriva Meta Platforms Inc., care are în portofoliu Facebook și Instagram, Snap Inc., compania-mamă a Snapchat și ByteDance Ltd., proprietarul TikTok, pe care le acuză că „ar fi trebuit să știe că această conduită neglijentă ar perturba tiparele de somn și dezvoltarea creierului tinerilor și îi va împiedica să se concentreze și să învețe la clasă”. Consiliile școlare cer daune de 2,6 miliarde de dolari.

Pe de altă parte, companiile de rețele de socializare spun că au instrumente pentru a proteja utilizatorii tineri, inclusiv tehnologie care găsește și elimină conținut legat de sinucidere, autovătămare și tulburări de alimentație înainte de raportare (Meta). controale parentale și limite de timp pentru utilizatorii sub 18 ani (TikTok).

„Nu ne așteptăm să dispară, dar vrem ca aceste companii de social media să pună în aplicare controale pentru a ne menține copiii în siguranță”, susține Friesen.

Procesul vine într-o perioadă în care s-a anunțat că în toamnnă vor intra în vigoare prevederi legate de utilizarea telefoanelor mobile în școli – elevilor mai mici de clasa a VI-a li se va cere să-și lase telefoanele mobile deoparte, să fie oprite sau setate în modul silențios pe tot parcursul zilei de școală, iar elevii până la clasa a XII-a își vor putea accesa telefoanele doar între ore. Elevii care nu se vor conforma vor putea fi suspendați.

De asemenea, consiliile școlare vor fi obligate să restricționeze accesul la toate platformele de social media pe rețelele WiFi școlare și pe dispozitivele școlare, adaugă autoritățile canadiene. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *