◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Exemplul altora, cel mai bun mijloc de a determina schimbarea comportamentelor față de climă

În intervențiile menite să încurajeze un comportament mai durabil și mai inteligent față de climă, exemplele a ceea ce fac alți oameni și stimuletele financiare sunt mai importante decât furnizarea de cunoștințe și fapte. Acest lucru a fost demonstrat într-o meta-analiză internațională a peste 400 de studii.

Schimbarea comportamentelor oamenilor este esențială dacă vrem să ne îndeplinim obiectivele climatice. Informațiile și alte tipuri de intervenții menite să influențeze comportamentul sunt câteva dintre instrumentele utilizate. Într-un studiu, cercetătorii de la universitățile Cambridge și Yale și de la Universitatea din Göteborg au analizat ceea ce oate face o intervenție bună dacă scopul este schimbarea comportamentului oamenilor. Rezultatele au arătat că tehnicile de intervenție bazate pe comparații sociale și stimulentele financiare sunt mai eficiente decât intervențiile care se concentrează pe cunoașterea a ceea ce este „corect” sau „bun”. „A afla că oamenii din jurul nostru au început să aleagă alimente vegetariene sau să meargă cu bicicleta la muncă este adesea o motivație mai bună pentru a-i determina pe oameni să-și schimbe comportamentul”, spune Magnus Bergquist, de la Universitatea din Gothenburg, citat de sciencedaily.com.

De asemenea, analizele au arătat că aceste intervenții au, în general, un efect relativ mic asupra comportamentului oamenilor. Efectul a fost mai pronunțat în intervențiile la scară mică. „O explicație pentru aceasta poate fi că studiile la scară mică se bazează mai des pe tehnici directe, cum ar fi interacțiunile față în față, care au șanse mai mari de a influența comportamentul”, adaugă Bergquist. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *