◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro04.05.2024

Serbia, Voivodina. Frumusețe și valori românești

Festivalul Internațional de Folclor „Joc Românesc 2023” a avut loc la Jâtcovița. Localnicii acestui sat au așteptat cu drag oaspeții care au participat la Festivalul „Joc Românesc”. Ivița și dr. Iasmina GLIȘICI, principalii organizatori ai impresionantei manifestări culturale, împreună cu partenerul fidel Lucian MARINA, președintele Societății de Limba Română din Voievodina, au decis ca în 2023 prestigioasa festivitate a românității de pretutindeni să aibă loc la Jâtcovița, în zilele de 8 și 9 iulie. Societatea de Limba Română din Voivodina – Republica Serbia, alături de tradiționalii parteneri Filiala Serbia a Forumului European pentru Cultură și Istorie și Asociația „SANDU TIMOC”, au organizat și în acest an mai multe manifestări adiacente Festivalului Internațional de Folclor al Românilor din Balcani ,,Joc Românesc”. Astfel, Ivița Glișici, directorul Festivalului, s-a angajat să asigure participarea cât mai multor ansambluri folclorice ale românilor din Serbia de Răsărit, cu precădere din regiunea Zvižd și Homolje, precum membrii ansamblurilor folclorice din Isakovo, Gorneana, Manastirița, Rudna Glava și Șerbanovaț, dar și ansambluri folclorice din România și din alte țări. Juriul Festivalului Internațional de Folclor al Românilor din Balcani ,,JOC ROMÂNESC” a decis astfel:

1. MISS a FESTIVALULUI este IULIA CLEOANTĂ din Râmnicul Vâlcea

2. ROMÂNCA-MISS SERBIA este ADRIANA PETROI din Alibunar

3. MISS FARMEC este Daria GRIGORESCU din Băuțari, România și

4. MISS a PUBLICULUI este ADRIANA ONEȚ PETROI, Republica Serbia

FOTO: IULIE CLEOANTĂ din Râmnicul Vâlcea, România

Sponsor: Dănuț CIOLOCA ,,ŽITOBANAT” VÂRȘEȚ

De asemenea, juriul a decis ca Premiul ,,CEL MAI FRUMOS COSTUM NAȚIONAL AUTENTIC DIN BANATUL ISTORIC” să-l acorde ADRIANEI PETROI.

În cadrul celei de-a doua părți a festivalului, care a inclus mai multe activități și concursuri, Adriana Petroi a avut privilegiul să participe la concursul de miss. Fiind aleasă de către juriu ca Miss Românca din Serbia, ea a spus: „Am fost profund onorată și recunoscătoare pentru această distincție. În fața unui public numeros, am avut ocazia să împărtășesc nu doar frumusețea exterioară, ci, mai ales valorile și tradițiile românești care mă definesc”.

Fiind parte a unei comunități atât de unite și pasionate de valorile lor culturale, Adriana Petroi ne destăinuie că fiecare moment al festivalului a fost o oportunitate de a celebra și a perpetua moștenirea culturală românească.

Concursul de miss a fost doar unul dintre numeroasele evenimente care au avut loc în cadrul festivalului. Participarea la acesta, alături de alte activități precum concursuri de dansuri tradiționale, prezentări de costume populare și expoziții de artă, a creat un cadru perfect pentru a celebra diversitatea și bogăția culturală a comunității românești de pe aceste meleaguri.

„Într-un moment în care tradițiile noastre sunt adesea amenințate de schimbări sociale și culturale, asemenea festivaluri reprezintă un prilej de a ne reafirma identitatea și de a transmite valorile noastre mai departe către generațiile viitoare. Sunt mândră să spun că sunt o persoană cu bun simț și simțul ridicolului bine dezvoltate. Nu m-am considerat niciodată cea mai frumoasă, dar știu că pot compensa prin istețime, creativitate și dedicare. Muncesc fără să mă uit la ceas atunci când cred cu adevărat într-un scop. Pentru mine, frumusețea nu se măsoară în trăsături fizice, ci în caracter și acțiuni. Sunt recunoscătoare pentru talentele și pasiunile mele și sunt hotărâtă să le pun în slujba lucrurilor care contează cu adevărat”, a mai spus Adriana Petroi. (afnews.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *