◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Optimismul, voluntariatul și socializarea mențin echilibrul psihic

O serie de experimente au pus în evidență faptul că a practica recunoștința pentru tot ceea ce avem poate menține echilibrul mintal al adolescenților, care manifestă astfel mult mai puține tulburări comportamentale. De altfel, regula este valabilă și pentru celelalte categorii de vârstă.

Pentru a preveni degradarea psihică generată de vremurile complicate, cu angoasele lor, psihologii consideră că se poate recurge la conexiunea dintre psihic și corp, în primul rând la învățarea creierului să ia partea bună a lucrurilor. Mai exact, practica optimismului. Un studiu citat de CNN au pus în evidență faptul că persoanele care „văd partea plină a paharului” au șansele cele mai mari de a atinge și depăși vârsta de 85 de ani în condiții de bună sănătate fizică și mentală.

Potrivit specialiștilor, starea de bine care asigură echilibrul psihic poate veni și din voluntariat, întrucât această activitate altruistă stimulează centrii recompensei din creier, iar aceștia produc și livrează în sânge substanțe responsabile cu ceea ce se numește stare de bine, aceasta fiind corelată cu creșterea speranței de viață și cu o sănătate satisfăcătoare. Un alt mijloc de menținere a echilibrului psihic este păstrarea legăturilor strânse cu familia, prietenii și comunitatea, arată specialiștii de la Universitatea Harvard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *