◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.04.2024

Două treimi dintre companii raportează creșterea masivă a numărului litigiilor

Activitatea de litigii s-a intensificat, începând din 2020, având în vedere că două treimi dintre companii (64%) susțin că au fost implicate într-un număr mai mare de cazuri decât înainte de pandemie de COVID-19, unui potrivit studiu Deloitte. „Activitatea de litigii s-a intensificat, programul din 2020, având în vedere că două treimi dintre companii (64%) susțin că au fost implicate într-un număr mai mare de cazuri decât înainte de pandemie de COVID-19, potrivit studiului Deloitte Legal, „New Roads to Dispute Resolution”, realizat cu sprijinul publicației internaționale de business Euromoney la nivel global, inclusiv în România. În plus, majoritatea participanților sunt de părere că spețele sunt mai complexe și mai costisitoare (55% și, respectiv, 59%), soluționarea lor durează mai mult (57%) și implică sume mai mari de bani (59%).

Conform studiului, pandemia de COVID-19 a avut un impact direct asupra litigiilor comerciale, a muncii sau fiscale, mai mult de jumătate din companii raportând creșterea numărului de cazuri de acest gen. Cu toate acestea, cele mai multe companii au mai multă încredere în instanțele naționale și regionale, susțin realizatorii studiului.

În prezent, ariile cu cel mai mare potențial de litigii sunt protecția consumatorilor, securitatea cibernetică, precum și tranzacțiile de fuziuni și achiziții și de piață de capital. Pentru următorii trei ani, participanții la studiu se așteaptă la intensificarea cazurilor în special în aceste domenii, dar și în altele, printre care se numără criteriile ESG (Environment, Social, Governance), fiscalitatea sau falimentele.

Din aceste considerente, mai mult de jumătate dintre companii (51%) și-au extins departamentul juridic, iar 54% apelează mai des la consultanță externă pentru soluționarea litigiilor, acestea din urmă fiind selectați, în principal, în funcție de suplimentare pe care îl îngrijesc. le oferă în domenii non-juridice, de la consiliere specifică industriei până la consiliere fiscală și asistență tehnică, potrivit AGERPRES.

În plus, majoritatea companiilor investesc deja în diverse mecanisme de digitalizare în acest domeniu, precum soluţii software şi bazate pe inteligenţă artificială de management al litigiilor, precum şi de identificare a riscurilor şi luare a deciziilor care le vizează.

Un comentariu pentru “Două treimi dintre companii raportează creșterea masivă a numărului litigiilor

  1. Companiile, în afară de a apela la consultanță externă pentru soluționarea litigiilor, mai pot pregăti dintre salariații proprii, experți în legislația muncii sau specialiști în domeniul resurselor umane. O asemenea formare profesională nu este costisitoare și poate aduce numeroase avantaje angajatorilor, inclusiv la negocierea contractelor colective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *