◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.02.2024

Privind înapoi cu… iertare

De 34 de ani, tot privim înapoi. Trecutul ne domină. Tot ce gândim, tot ce facem raportăm la… trecut. La început am privit lucrurile ca pe o obsesie. Am condamnat (destul de târziu), am înjurat, am defăimat trecutul comunist. Mai mult, ne-am dezis de el (a nu se înțelege că sunt nostalgic după perioada de înainte de 1989). În ceea ce mă privește, niciodată nu am fost membru al Partidului Comunist Român. Din  această cauză, am avut mult de suferit. Dar mi-am păstrat mereu demnitatea. Istoria a demonstrat că un popor este matur pentru o schimbare radicală de regim dacă înțelege bine ce reprezintă valoarea, ce trebuie să fie aruncat și ce trebuie să fie păstrat.

Am intrat în noul an, 2024, într-o dimineață de luni. La începutul lui 2024, redacția ziarului regional „Gazeta Munteniei” vă urează tuturor, cititori și colaboratori, un an nou cât mai îmbelșugat, cu cât mai multe proiecte și cu cât mai mulți oameni noi. Sincer, ne bucurăm că ne sunteți alături și că ne citiți pe hârtie cu atâta conștiinciozitate.

Publicația „Gazeta Munteniei” e mereu tânără și prosperă, mai mătură după 21 de ani de existență. Acum când am intrat în al 22-lea an, sperăm  ca entuziasmul să nu ne părăsească. 2023 a fost un an plin de evenimente pentru toate categoriile de oameni din România, dar și din Europa, fapt care se oglindește, într-o măsură mai mică sau mai mare, și în acest prim număr al noului an. Avem o pasiune pentru ceea ce facem și considerăm că ne putem îndeplini datoria față de cititori, destinatarii finali ai demersului nostru jurnalistic. De foarte multe ori, gândim cu inima atunci când luăm hotărârea de a pune un subiect pe hârtie, un rând sau o frază care capătă o importanță deosebită.

Încercăm să fim imparțiali și să-i criticăm pe cei care greșesc. Ne străduim continuu pentru a ne asigura că produsul, cel care iese de la tipografie, să fie cel așteptat de cititori. Pentru aceștia, cei  care au un atașament  față de cuvântul tipărit, cei care ne preţuiesc, cei care citesc ziarul tipărit, cei care au nevoie de informație, pentru ei există „Gazeta Munteniei“. Oferim cititorilor noștri mai multe căi de comunicare. Astfel, pe lângă forma clasică a ziarului tipărit, cei interesați găsesc toate informațiile necesare și pe site-ul http://www.gazetamunteniei.ro.

Cu încredere că ne veți fi întotdeauna aproape, pornim la drum în noul an cu gânduri curate și năzuința de a continua și de a munci cu multă răbdare și responsabilitate (așa cum am făcut și până acum), în slujba și folosul cititorului.

La mulți ani, 2024!

                                                 Florenţ Mocanu/UZPR

senior editor şi redactor şef al ziarului regional „Gazeta Munteniei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *