◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro22.02.2024

Mass-media și rețelele sociale – „videoclipul vertical și ușile pe care le deschide jurnalismului”

2023 a fost un an marcat de turbulențe pe platformele de socializare: Facebook a rupt legăturile cu industria de știri, iar compania sa-mamă, Meta, a lansat Threads, o clonă a Twitter (redenumită X), care, sub proprietatea lui Elon Musk, a trecut prin multe schimbări controversate. Între timp, TikTok continuă să crească în popularitate în rândul utilizatorilor mai tineri. „Trecerea către videoclipul vertical se va concentra pe conținut explicativ și investigativ mai profund. Am atins vârful explicativ al știrilor în 2023, cu o mulțime de redacții care au difuzat același conținut. Cu TikTok acordând prioritate videoclipurilor mai lungi, iar celelalte platforme, precum Instagram, urmând exemplul, vom vedea mai multe chipuri pe videoclipurile noastre și o mai mare centrare a reporterilor înșiși, care ne spun de ce aceste povești sunt importante și efortul necesar pentru a le rezolva”, detaliază Sophia Smith Galer, jurnalist, cretor de conținut TikTok.

Mai departe, în 2024, integritatea editorială și experiențele utilizatorilor vor prospera când va exista un model financiar care să sprijine producția de conținut de calitate. Prin optimizarea veniturilor indirecte, relațiile mai profunde pe termen lung cu clienții direcți relevanți, veniturile directe și achiziția de date, editorii au oportunități semnificative – și în creștere – de a maximiza potențialul comercial al conținutului și al relatării diversificate. „În 2020, când TikTok a devenit viral, mulți din redacții au considerat că nu era un loc pentru știri. Dar media legacy a ajuns oricum să se alăture platformei și în 2024 vom înceta să mai vorbim despre jurnalismul TikTok, pentru a discuta despre videoclipul vertical ca domeniu și despre ușile pe care le deschide jurnalismului. Industria media este pregătită pentru această evoluție”, afirmă Kevin Young,  de la The Economist.

De asemenea, pe rețelele sociale, în 2024, consumatorii condiționați de derularea nesfârșită se vor baza și mai mult pe ecrane pentru informații, iar dispozițiile lor în continuă schimbare vor crește presiunea ca jurnaliștii să le ofere ceea ce caută – amploarea conținutului – și modul în care este personalizat – îi vor ține conectați. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *