◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Nuntă Romanov în Rusia după mai bine de 100 de ani / Cine este George Mihailovici Romanov, rudă a ultimului țar Nicolae al II-lea

O rudă a lui Nicolae al II-lea, ultimul țar al Rusiei, s-a căsătorit vineri în Sankt Petersburg în cadrul unei ceremonii somptuoase, evenimentul marcând prima nuntă regală din această țară după revoluția care a răsturnat monarhia în urmă cu peste un secol, relatează The Moscow Times .

Marele Duce George Mihailovici Romanov s-a căsătorit cu Rebecca Virginia Bettarini, logodnica sa italiană, în fața a zeci de reprezentanți ai familiilor regale europene și a altor sute de invitați din străinătate.


Cei doi afirmă că au ales să se căsătorească în Sankt Petersburg deoarece acesta a fost primul oraș din Rusia pe care l-au vizitat după căderea Uniunii Sovietice, mirele adăugând că fosta capitală imperială a țării este un simbol pentru „istoria Rusiei” și „istoria Casei Romanov”.

Ceremonia ortodoxă a fost una somptuoasă, incluzând verighete incrustate cu ouă Fabergé , vin sicilian și mâncare furnizată de magnatul Evgheni Prigojin , mai cunoscut sub porecla de „bucătarul lui Putin”.

Bettarini, în vârstă de 39 de ani, a pășit înspre altar într-o rochie albă de satin a creatoarei de modă Reem Acra care a îmbrăcat personalități ca Beyoncé, Madonna, Angelina Jolie și Melania Trump.

Mireasa a purtat o tiară creată de Chaumet, bijutierul oficial al împărătesei franceze Joséphine și al lui Napoleon.

Printre cei 1.500 de invitați s-au numărat în jur de 50 de membri ai familiilor regale din Europa, inclusiv ale Belgiei, Bulgariei, Spaniei și Italiei.

Ceremonia a durat aproximativ două ore, doar o treime din participanți fiind invitați la recepția organizată la Muzeul Etnografic al Rusiei, un loc ales simbolic deoarece a fost fondat de țarul Nicolae al II-lea.

Cine este George Mihailovici Romanov


Mama sa este nepoata Marelui Duce Kirill Vladimirovici, un văr primar al țarului Nicolae al II-lea, care a fugit din Rusia în timpul Revoluției Bolșevice și s-a declarat împărat din exil.

Bettarini este fiica ambasadorului Italiei în Belgia și a lucrat ca scriitoare și lobbyistă, fiind în prezent director al Fundației Imperiale a Rusiei.

Conform tradiției rusești, Bettarini s-a convertit la religia ortodoxă anul trecut sub numele de Victoria Romanovna.

 

 

m.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *