◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro13.07.2024

Festival Turcesc-Anatolian
Food Fest

Festivalul Anatolian Food Fest a avut loc în perioada 28-30 iunie 2024, la Arena Națională, atrăgând mii de vizitatori dornici să exploreze bogata moștenire culinară și culturală a Anatoliei. Evenimentul s-a desfășurat zilnic, de la ora 10:00 până la ora 22:00, și a oferit participanților o experiență autentică, plină de arome, gusturi și tradiții orientale.

Pe parcursul celor trei zile, vizitatorii au avut ocazia să se bucure de o gamă variată de preparate tradiționale turcești. Standurile de mâncare au fost răspândite pe întregul teren al Arenei Naționale, oferind delicii precum kebaburi suculente, dolma (sarmale turcești), börek (plăcinte umplute) și o selecție de deserturi delicioase, precum baklava și kunefe. De asemenea, ceaiul și cafeaua turcească, preparate după rețete autentice, au fost nelipsite, oferind o notă autentică experienței culinare.

Pe lângă festinul culinar, Anatolian Food Fest a inclus și o serie de activități culturale și artistice. Vizitatorii au fost încântați de spectacolele de dans tradițional turcesc, muzică live Aceste activități au adus în prim-plan tradițiile vechi de secole ale Anatoliei, creând o atmosferă vibrantă și plină de viață.

Un alt punct de atracție al festivalului a fost reprezentat de atelierele interactive, unde participanții au avut posibilitatea să învețe să prepare diverse mâncăruri turcești, să practice arta caligrafiei și să descopere alte aspecte ale culturii orientale. Aceste ateliere au fost extrem de apreciate, oferind o experiență educativă și distractivă.

Paradele și spectacolele de stradă au adăugat un plus de culoare și energie evenimentului. Ansamblurile de muzicieni și dansatori au animat atmosfera, invitând publicul să se bucure de momente de bucurie și divertisment.

Anatolian Food Fest 2024 a fost un succes răsunător, oferind o experiență culturală și culinară autentică și memorabilă. Festivalul a reușit să aducă Anatolia mai aproape de inimile vizitatorilor, lăsându-le amintiri plăcute și o dorință de a reveni la edițiile viitoare. Arena Națională a fost transformată într-un veritabil bazar oriental, unde tradițiile și gusturile Anatoliei au fost celebrate cu entuziasm și pasiune.

 

 

Marius Herscu /UZPR

Foto: Marius Herscu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *