◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Jurnalist ucis din ordinul unui ministru! A plătit 350.000 de euro unui asasin profesionist

Crima care a oripilat Europa întreagă scoate la iveală elemente cu adevărat șocante. Un fost ministru din Malta a plătit 350.000 de euro unui asasin profesionist pentru lichidarea jurnalistei Daphne Caruana Galizia, o execuție care a provocat emoție în toată lumea!

Luni, 1 iunie, în fața Instanței Supreme din Malta, Melvin Theuma, un intermediar, le-a declarat judecătorilor că ucigaşul jurnalistei Daphne Caruana Galizia a fost plătit în numele politicianului Chris Cardona. Până în ianuarie 2020 acesta a deţinut funcţia de ministru al Economiei în Malta!

Daphne Caruana Galizia, ucisă de o bombă plasată sub mașină

Theuma a susţinut că banii daţi de ministrul Cardona au „depăşit” tariful perceput de criminal pentru un astfel de asasinat. Din câte se pare, o parte din sumă a fost oferită de omul de afaceri Yorgen Fenech, acuzat de complicitate la crimă.

Jurnalista Daphne Caruana Galizia a fost ucisă la 16 octombrie 2017, o încărcătură explozivă fiind plasată sub automobilul personal parcat în apropierea locuinței din satul maltez Bidnija.

La momentul respectiv, Galizia era dată în judecată de ministrul Cardona. Ea dezvăluise vizitele ministrului Economiei din Malta la un bordel din Germania, în timpul unei deplasări oficiale, în interes de stat.

Trei bărbaţi au fost acuzaţi de comiterea asasinatului, iar Yorgen Fenech, de a fi pus la cale această crimă. Toţi au susținut că sunt nevinovați, intermediarul Melvin Theuma fiind graţiat în schimbul depunerii mărturiei.

Publicaţia The Times of Malta a relatat că ministrul Chris Cardona a respins declaraţiile făcute de Theuma în faţa judecătorilor, susţinând că este vorba de „aberaţii bazate pe minciuni care nu au niciun sens”. Politicianul acuzat de crimă a demisionat din Parlament, dar și azi este unul dintre adjuncţii liderului Partidului Laburist, formaţiune aflată la guvernare în Malta.

Blogul Running Commentary a dezvăluit corupția din politică

Când era în viață, jurnalista Daphne Caruana Galizia a lansat o serie de acuzații de fapte de corupţie, pe blogul personal, Running Commentary, către numeroși politicieni şi înalți oficiali maltezi. Însuşi fostul premier Joseph Muscat a devenit ţinta criticilor după ce Daphne Caruana Galizia a scris că o firmă al cărei nume a apărut în scandalul Panama Papers, este vorba despre Egrant Inc., era deţinută de Michelle Muscat, soţia ex-premierului Maltei. Aceasta ar fi primit bani de la una dintre fiicele preşedintelui azer Ilham Aliev, prin intermediul unei companii înfiinţate de Mossack Fonseca, firma de avocatură aflată în centrul scandalului Panama Papers.

În aprilie 2016, o anchetă demarată de aproape 100 de ziare și alte publicații jurnalistice din întreaga lume, a dus la dezvăluirea unor conturi offshore în paradisuri fiscale aparţinând multor politicieni, personalități publice și numeroase personaje controversate.

Documentele, regrupate sub denumirea de Panama Papers, au provenit de la casa de avocatură Mossack Fonseca, un colos în avocatură, cu sediul în Panama.

gandul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *