◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Final de european pentru junioare

Campionatele Europene de Gimnastică Ritmică s-au încheiat, în această seară, pentru junioarele celor 39 de țări prezente la Guadalajara, în Spania.

Probele la măciuci și panglică, două obiecte care nu sunt deloc ușor de mânuit, au ridicat probleme majorității sportivelor, fapt reflectat în notele mai scăzute obținute de-a lungul întregii zile.

Reprezentantele României,  Laura Aniței și Denisa Stoian au încheiat concursul pe locurile  23 (14,125 puncte), respectiv 53 (11,150 puncte) la maciuci si pe locurile 19 (13,650 puncte), respectiv 34 (12,650 puncte) la panglică nereusind, astăzi, calificarea în finalele acestor obiecte.

Titlul European pe echipe a fost obținut de Rusia, urmată de Ucraina și Bulgaria pe baza clasamentului întocmit prin adiționarea punctajelor obținute de junioare în calificările pe obiecte, și de senioare în proba de ansamblu.

La ansambluri, Titlul European i-a revenit Rusiei, urmata de Italia si Bulgaria.

Mâine se vor desfășura atât finalele pe obiecte la junioare unde România va fi reprezentată, la cerc, de Laura Aniței dar și finala individuală a senioarelor unde vor participa doua reprezentante ale țării noastre, Andrea Verdeș (CSS „Unirea” Iași) și Denisa Mailat (CSA „Steaua” București. Așteptate sunt și finalele pe obiecte ale ansamblurilor, proba cu cinci cercuri și cea cu trei mingi și două corzi, unde se anunță un adevărat spectacol. Bulgaria a stabilit, în calificări, un punctaj record la exercițiul cu cinci cercuri, 23,100 puncte pornind, așadar, ca favorită a acestei finale.

O zi plină și mâine, așadar, la Guadalajara, cea mai frumoasă, însă, pentru că vom avea ocazia să le vedem, pe covorul de concurs, pe cele mai bune gimnaste ale Europei, dintre cele mai bune, iar România, în ciuda tuturor greutăților cu care se confruntă, are reprezentante printre ele!

Închei prin a spune că Palacio Multiusos de Guadalahara a fost, în aceste prime două zile de concurs, aproape plin, chiar dacă biletele au costat în jur de 40 de euro pe zi. Iar finalele ultimelei zile anunță atmosferă incendiară aici, în orașul care a asigurat cele mai bune condiții de desfășurare ale Europenelor 2018. Gimnastica ritmică are mulți fani în Spania și este o bucurie să vezi o sală plină de iubitori ai acestui frumos sport!

Liliana Mlădiţa

Corespondenţă Guadalajara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *