◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Amenzi pentru televiziuni albaneze critice cu Guvernul

Inspectorii fiscali au aplicat mai multe amenzi usturătoare instituțiilor de presă care criticau guvernul prim-ministrului Edi Rama, acuzându-le de în raportarea obligațiilor fiscale,. Aceste măsuri au stârnit reacții și comentarii care afirmă că jurnaliștii și redacțiile au fost vizați din motive politice.

Direcția Generală a Impozitelor din Albania a impus amenzi mai multor posturi de televiziune, dintre care majoritatea critică guvernul prim-ministrului Edi Rama, au declarat companiile media. Ora News, un post de televiziune cu sediul în Tirana, a fost amendat cu aproximativ 50 milioane de lek (437.000 de euro), în timp ce Focus News, compania care deține postul News 24, a fost amendat cu aproximativ 20 milioane de lek (173.000 de euro).
Agenția guvernamentală pentru mass-media și informații a refuzat să răspundă solicitării BalkanInsight de comentarii detaliate cu privire la motivele amenzilor, oferind doar un răspuns general: „Guvernul Albaniei dă dovadă de respect maxim pentru mass-media și jurnaliști și pentru datoria lor. Subliniem că misiunea guvernului este de a implementa riguros legea, care este egală pentru toți și acesta este un principiu universal”.

Dar Hysenbelliu Group, care deține unul dintre posturile de televiziune care au fost amendate, a declarat ss-media că amenda este una dintre multele care vizează companiile sale, susținând că intenția este de a se reduce la tăcere instituțiile de presă.

„Această ultimă amendă se înscrie într-o campanie în mai multe direcții împotriva acestui grup – inspectorii fiscali, administrația vamală, Inspectoratul Național pentru Protecția Teritoriului și alte agenții guvernamentale s-au angajat împotriva Grupului de companii Hysenbelliu, care deține și News 24, Balkanweb, site-ul de știri, și ziarul Panorama Pentru noi nu există nicio îndoială că această campanie, care se ridică la circa 17 milioane de euro în amenzi, este condusă de premierul Edi Rama, ca răzbunare împotriva liniei editoriale a acestui grup media”, arată biroul de presă al grupului.

Directorul Ora News, Brahim Shima, a declarat că amenda a fost încă o încercare de a închide postul, care se află sub administrație de stat din 2020: „Această amendă urmărește pur și simplu închiderea canalului, închizând astfel spațiul pentru îndeplinirea sarcinilor jurnalistice într-un mod independent”. (redacția UZPR)

Foto: YouTube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *