◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro30.05.2024

Festivități de Ziua Națională a României, la Roma

Asociația Românilor din Italia (ARI) a organizat în zilele de 26-28 noiembrie mai multe acțiuni dedicate Zilei Naționale a României.

Sâmbătă, 26 noiembrie, în cadrul sesiunii 63 AEREC – Academia Europeană pentru Relații Economice şi Culturale a fost acordat un spațiu dedicat Zilei Naționale a României, moment în care președintele Ernesto Carpintieri a evidențiat cooperarea și reprezentarea excelentă a Academiei Europene pentru Relații Economice și Culturale de către Eugen Terteleac.

Duminică, 27 noiembrie 2022, în Piața San Pietro, la propunerea ARI, Papa Francisc a salutat comunitatea de români cu ocazia Zilei Naționale a României.

În aceeași zi, la ora 15:00 la Teatrul Atlantico din Roma, în deschiderea unui eveniment cultural de amploare, președintele ARI a prezentat pe scurt activitatea de anul acesta a Asociației Românilor din Italia. Totodată, a prezentat și proiectul filmului „Egregora, o comoară pierdută”, regizat de Andrei CHIRIAC, care urmează să fie lansat în Italia la începutul anului 2023. În următoarele episoade vor fi incluse secvențe filmate în Cetatea Eternă a Vaticanului și complexul Santa Maria la Nova din Napoli.

Excelența Sa, doamna ambasador Gabriela Dancău, prin intermediul domnului ministru consilier Eugen Roșca, a transmis publicului un mesaj de unitate și cooperare pentru depășirea dificultăților cu care se confruntă toți cetățenii din marea familie europeană. Mesajul a fost foarte bine primit de către cei prezenți.

Președintele Camerei de Comerț a României, domnul Mihai Daraban, a premiat prin intermediul președintelui CCIR Italia, Eugen Terteleac, două companii cu capital 100% românesc: Veneta Logistic și Imersia Holding și o companie italiana, Nova Mecanica Navale.

Spectacolul a continuat cu performanțele interpretative ale ansamblului românilor din regiunea Lazio „Gospodarii di Riano” și ale cântăreței de muzică populară Anamaria Pârjolea, care au încântat publicul.

Emoțiile au ajuns la maxim odată cu intrarea în scenă a Cenaclului Flacăra, care a intonat imnul ARI „Români pentru Români”, urmat de prestația de excepție a lui Aurel Moldoveanu.

Surpriza ediției a constituit-o prezența ansamblului „Perla” din Cernăuți, condus de profesorul Iurie Levcic, toți cei 27 componenți fiind cetățeni ucraineni de origine română. Programul lor artistic, incluzând un repertoriu de melodii patriotice și colinde, s-a bucurat de un emoționant impact la public.

Autoritățile de la Cernăuți, împreună cu profesorul Iurie Levcic, Eugen Terteleac și Maria Grazia Passeri, președinta Salvamamme, au hotărât să mulțumească public poporului italian și comunității de români din Italia și să premieze cu diplome de excelență o parte din asociațiile, ong-urile și personalitățile implicate (se atașează lista). Totodată au fost acordate două diplome „Omul anului” doamnei prim ministru al Italiei, Giorgia Meloni, și președintelui Asociației Românilor din Italia, Eugen Terteleac.

Luni, 28 noiembrie Asociația Românilor din Italia a organizat pentru oaspeții din Ucraina mai multe evenimente în Cetatea Eternă: ora 11:00 – intrarea la Vatican cu un mic recital de colinde interpretate în limba română în Basilica San Pietro de corul de copii; ora 15:30 – delegația condusă de Eugen Terteleac a fost primită în Campidoglio în sala Giulio Cesare, unde a fost prezentat un mini recital de colinde și melodii patriotice. Gazda din Campidoglio, Federico Rocca, membru marcant al partidului Fratelli d’Italia a primit, în numele doamnei prim-ministru Giorgia Meloni, diploma și trofeul acordate în cadrul evenimentului dedicat Zilei Naționale a României.

În semn de recunoștință și apreciere pentru toată activitatea întreprinsă în Italia, Federico Rocca a acordat o medalie domnului Eugen Terteleac, președinte al Asociației Românilor din Italia, și domnului profesor Iurie Levcic pentru patriotismul și curajul de care a dat dovadă; ora 18:30 – delegația s-a deplasat la Columna lui Traian, unde a fost improvizat un mic concert cu melodii patriotice și colinde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *